Decizie de ultimă oră! Ministerul Sănătăţii sprijină introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli

Sursa foto Hepta

După ce mai multe Organizaţii Non Guvernamentale au cerut introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli, Ministerul Sănătăţii a hotărăt introducerea controversatei materii.

Organizaţie de stat spune aceasta este o măsură obligatorie pentru dezvoltarea sănătoasă a generaţiilor viitoare. În urmă cu două săptămâni de peste 60 de organizaţii neguvernamentale au lansat un apel de urgenţă către Ministerul Sănătăţii pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli.

Ministerul Sănătăţii le-a răspuns că apreciază implicarea societăţii civile în asigurarea accesului copiilor la informaţii privind educaţie sexuală, mai ales în contextul actual în care România are una din cele mai crescute rate a natalităţii din Europa în rândul fetelor cu vârsta sub 15 ani, scrie Mediafax.

Totodată, ministerul a transmis că susţine promovarea sănătăţii în rândul populaţiei prin diferite activităţi de informare, educaţie şi comunicare, inclusiv educaţia sanitară în şcoli ca o metodă de informare, dar şi de educare a copiilor privind sănătatea şi prevenirea îmbolnăvirilor prin diverse boli, inclusiv cele cu transmitere sexuală.

T.S

Citeşte şi:
Calendarul ortodox gay aruncă biserica în aer! Reacţia surprinzătoare a Patriarhiei Române după apariţia acestor imagini
Ai diabet? Şoldurile nu mint! Află răspunsul printr-o metodă dezvăluită de un nou studiu


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro