Torționarul Alexandru Vișinescu a fost arestat și dus la penitenciar

Alexandru Vișinescu / foto: captură tv

DECIZIE DEFINITIVĂ în dosarul fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru ‪‎Vişinescu‬. Acesta a primit 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii. Decizia  Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă. Şedinţa de  pronunţare a sentinţei s-a desfăşurat în prezenţa presei.

UPDATE

Alexandru Vișinescu a fost luat de către polițiști de acasă și dus direct la Penitenciar, unde timp de 21 de zile va fi ținut în carantină. Acestuia i se vor efectua și mai multe analize medicale pentru a i se determina starea de sănătate. Înainte de a fi luat de acasă, torționarul a primit mai multe vizite din parte cunoscuților.

Instanța supremă a respins apelurile declarate de Alexandru Vișinescu, ale celor trei părți civile — Nicoleta Eremia, Elena Iacob și Anca Cernea și ale părților responsabile civilmente — Ministerul de Interne, ANP și statul român prin Ministerul Finanțelor Publice.

Unul dintre cei trei judecători ai completului a făcut opinie separată, în sensul admiterii apelului declarat de Alexandru Vișinescu și încetării procesului penal în cazul acestuia, ca urmare a prescrierii faptelor., informează agerpres.ro.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, "a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic".

În perioada în care la conducerea Penitenciarului Râmnicu Sărat a fost Alexandru Vişinescu, deţinuţii erau supuşi unor condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea lor fizică, fără să li se asigure medicamente şi fără să li se acorde îngrijiri sau asistenţă medicală adecvate, a arătat Parchetul instanţei supreme.

V.M

Citește și:


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro