Demența ar putea fi vindecată. Descoperire uluitoare făcută de cercetători
Publicat pe 19.10.2020 la 22:20 Actualizat pe 20.10.2020 la 01:18
Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au făcut o descoperire uluitoare. Ultimele studii arată că demența ar putea fi ameliorată și chiar vindecată cu ajutorul înotului în apă rece. Leacul ar fi o proteină găsită în sângele persoanelor care practică acest sport.
- Demența ar putea fi vindecată.
- Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au făcut o descoperirea.
Bolile degenerative ale creierului, precum demența, ar putea fi vindecate. O proteină numită RBM3, găsită de cercetători în sângele persoanelor care înoată la o piscină neîncălzită din Londra, ar putea fi soluția.
Până acum, testele realizate pe șoareci arată că proteina RBM3 încetinește declanșarea bolii și poate chiar să repare zonele afectate.
În domeniul medical se știa deja că răcirea corpului poate avea un efect protector asupra creierului, dar nu se știe exact cum, iar această proteină ar putea fi indiciul care duce la crearea unui nou medicament.
Riscurile inotului în apă rece
Cu toate că înotul în apă rece poate avea beneficii, specialiștii îndeamnă la prudență. În unele cazuri, șocul intrării în apă rece poate provoca chiar atacuri de cord. Acest risc este mai crescut la oamenii cu boli neurodegenerative, deoarece ele se instalează la vârste înaintate.
Giovanna Mallucci, directoarea Centrului pentru de Cercetare a Demenței de la Universitatea din Cambridge, a menționat că descoperirea poate duce la crearea unor tratamente care ar putea ajuta la prevenirea demenței. Ea subliniază că, deocamdată, riscurile asociate înotului în apă rece depășesc potențialele beneficii.