Descoperire IMPORTANTĂ a cercetătorilor! CEAIUL DE MUŞETEL, asociat cu un risc mai mic de cancer tiroidian
Publicat pe 22.04.2015 la 11:37 Actualizat pe 22.04.2015 la 11:31
O echipă ce cercetători greci au aflat în urma unui studiu că persoanele care consumă ceai de muşeţel, pe perioade îndelungate, prezintă un risc mai mic de cancer al tiroidei.
O echipă ce cercetători greci au aflat în urma unui studiu că persoanele care consumă ceai de muşeţel, pe perioade îndelungate, prezintă un risc mai mic de cancer al tiroidei.
Oamenii de ştiinţă au discutat cu mai mulţi locuitori din Atena despre stilul lor de viaţă şi obiceiurile lor alimentare şi au descoperit că cei care beau mai mult ceai de muşeţel pentru o perioadă mai îndelungată prezentau un risc mai scăzut de a dezvolta tumori benigne sau maligne la nivelul tiroidei, potrivit mediafax.ro.
Chiar dacă această cercetare nu demonstrează faptul că acest tip de ceai previne cancerul, rezultatele sale se adaugă unui număr tot mai mare de studii ştiinţifice anterioare care au scos în evidenţă beneficiile medicale ale dietei mediteraneene. Cercetătoare la Institutul de medicină preventivă Prolepsis din Grecia şi coautoarea studiului, Athena Linos, a spus că dieta mediteraneeană presupune pe lângă carnea de peşte, legume proaspete şi grăsimi sănătoase, o mare cantitate de ceai.
Persoanele care beau ceai de muşeţel de două până la şase ori pe săptămână prezentau un risc cu 70% mai mic de cancer tiroidian. După 30 de ani de consum regulat de ceai de muşeţel, acest risc scade cu aproximativ 80%.
Cercetătorii au analizat şi legătura dintre riscul de cancer tiroidian şi alte două tipuri de ceai, foarte populare în Grecia - ceaiul de salvie şi ceaiul dintr-un amestec de plante, cunoscut sub numele de "ceai de munte". Ei au descoperit că şi aceste tipuri de ceaiuri contribuie la o scădere a riscului de cancer tiroidian, însă legătura statistică nu a fost la fel de consistentă ca în cazul ceaiului de muşeţel.
D.D.