Descoperire surprinzătoare a cercetătorilor: Ciocolata poate combate cancerul!
Publicat pe 24.07.2017 la 17:48 Actualizat pe 24.07.2017 la 17:48
Cercetători de la Institutul Politehnic Naţional (IPN) din Mexic au descoperit proprietăţi anticancerigene în epicatechină, o moleculă prezentă în ciocolată, potrivit institutului citat de EFE.
Cercetători de la Institutul Politehnic Naţional (IPN) din Mexic au descoperit proprietăţi anticancerigene în epicatechină, o moleculă prezentă în ciocolată, potrivit institutului citat de EFE.
'Specialiştii au realizat studii şi au observat că această moleculă poate distruge celulele canceroase în mod selectiv, fără să le afecteze pe cele sănătoase', a precizat institutul într-un comunicat.
În urmă cu un deceniu molecula denumită epicatechină, care se găseşte în condiţii naturale în cacao, vinul roşu sau ceaiul verde, a fost asociată cu proprietăţi antioxidante benefice oamenilor.
De mai mulţi ani, cercetătorii de la IPN au realizat studii proprii cu această moleculă orientată însă spre combaterea cancerului. În experimentele lor, ei au descoperit că epicatechina programează celulele canceroase pentru a se autodistruge.
Citeşte continuarea pe www.observator.tv