Descoperire tulburătoare în chilia lui Arsenie Boca! Puțini știu ce se află înăuntru
Publicat pe 22.10.2017 la 10:35 Actualizat pe 22.10.2017 la 10:35
Chilia lui Arsenia Boca este un loc de pelerinaj, unde credincioșii vin să se roage. Se află în munții Făgăraș, însă puțini știu ce se află înăuntru.
Chilia lui Arsenia Boca este un loc de pelerinaj, unde credincioșii vin să se roage. Se află în munții Făgăraș, însă puțini știu ce se află înăuntru.
Locule este aproape inaccesibil, fiind săpat într-un făgaș din stâncă, unde părintele sculptase chipul Fecioarei Mareia. A transformat locul într-un altar de rugăciune și meditație, conform realitatea.net.
Părintele Arsenie Boca ar fi început construncția chiliei în anul 1943, la izvorul Văii Sâmbătă. L-au ajutat mai mulți oameni și au reușit să facă o scobitură în stâncă, de înălțimea 1.65-1.75 metri şi lăţimea de 0.80 metri.
Arsenie Boca a construit și o schelă suspendată în fața, în spre cursul văii, întrucât în stânca s-a fisurat. Lucrarea nu a ajuns niciodată la final din cauza apei care se infiltra. Există doar un hol și urma să fie construită și o cameră în stânga.
"A renunţat pentru că a constatat că se infiltrează apă. Părintele a renunţat la această lucrare şi din motivul acesta, dar şi din teama de a nu se face o legătură greşită între partizanii care se ascundeau prin aceşti munţi şi el. Părintele Arsenie Boca a fixat un loc socotit de retragere, care până la urmă nu a fost de retragere, nici pentru el şi nici pentru altcineva, pentru că e în apropiere o cabană turistică", a spus Arhimandritul Teofil Părăian, conform sursei citate.
Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910, în județul Hunedoara, Regiunea de dezvoltare Vest. El a fost părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, dar şi stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu, localitate aflată la 25 Km de București. Sfântul Ardealului a murit pe 28 noiembrie 1989, Sinaia şi a fost înmormântat pe 4 decembrie 1989, la Mănăstirea Prislop.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
S.O.