Descoperirea care schimbă totul! Când a apărut viața pe Terra
Publicat pe 06.09.2014 la 17:00 Actualizat pe 06.09.2014 la 17:06
Oamenii de știință au făcut o descoperire inedită, în India, care schimbă o teorie importantă cu privire la apariția vieții pe Terra.
Oamenii de știință au făcut o descoperire inedită, în India, care schimbă o teorie importantă cu privire la apariția vieții pe Terra.
Potrivit unui studiu geologic realizat în India, viața pe Terra a apărut cu 60 de milioane de ani mai devreme decât se credea până acum.
Oamenii de știință erau de părere că viața a apărut pe Terra în urmă cu 2,4 miliarde de ani, în momentul în care atmosfera a fost bogată în oxigen și proprice vieții. Acel moment a fost numit ”marele eveniment de oxidare”, scrie Daily Mail.
Geologii din Irlanda şi India au găsit recent dovezi ale unui astfel de eveniment de oxidare mai scurt, care a avut loc în urmă cu 600 de milioane de ani.
Oamenii de știință spun că un alt studiu sugerează că primele forme de viaţă care au produs oxigen au început să se dezvolte cu 60 de milioane de ani mai devreme decât se credea până acum.
Oamenii de ştiinţă spun că aceste forme de viaţă sunt responsabile de creșeterea nivelului de oxigen în atmosfera terestră, o piatră de temelie pentru evoluţia vieţii.
În studiu făcut în India, cercetătorii au stabilit vârsta solului la cel puţin 3,02 miliarde de ani.
Solul pe care s-au făcut cercetări este din zona Singhbhum Craton din Odisha, India, o regiune în care o parte a scoarţei terestre a rămas stabilă şi neschimbată de miliarde de ani.
CITEȘTE ȘI:
VIDEO / Ultima descoperire în materie de slăbit: cafeaua cu unt! Iată cum funcţionează
A.M.M