Desert rapid şi delicios! Prăjitura cu banane şi scorțișoară
Publicat pe 30.06.2017 la 09:59 Actualizat pe 30.06.2017 la 10:01
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert special, această reţetă este cea mai indicată. Prăjitura cu banane şi scorţişoară este cu siguranţă pe placul tuturor. Uun preparat uşor de pregătit ce are un gust demenţial.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert special, această reţetă este cea mai indicată. Prăjitura cu banane şi scorţişoară este cu siguranţă pe placul tuturor. Uun preparat uşor de pregătit ce are un gust demenţial.
INGREDIENTE:
-Pentru blat-
- 1/2 ceaşcă de unt topit;
- O cană de zahăr brun;
- 1/4 linguriţă de sare;
- Un ou;
- Două linguriţe de vanilie;
- 1 1/2 linguriţe de scorţişoară;
- O ceaşcă de făină;
- O banană;
- Pentru glazură-
- 1/4 ceaşcă de unt;
- Şase linguri de zahăr brun;
- Două linguri de lapte;
- O linguriţă de vanilie;
- O ceaşcă de zahăr pudră;
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 170 de grade şi tapetaţi o tavă de copt cu folie de aluminiu pe care o pulverizaţi cu spray-ul de gătit. Într-un castron se amestecă untul, zahărul, sarea, oul , vanilia şi scorţişoara. Se adaugă banana şi se amestecă până ce se obţine un aluat omogen. Apoi se adaugă făina şi se amestecă până ce aceasta se integrează complet. Aluatul obţinut se toarnă în tava de copt, în mod uniform. Se coace timp de 25-30 de minute. După ce acesta este gata se lasă la răcit la temperatura camerei.
Într-o tigaie se topeşte untul, apoi se adaugă zahărul brun şi laptele, se lasă la fiert timp de 1-2 minute. Apoi se lasă la racit timp de 10-15 minute, după care se adaugă vanilia şi zahărul pudră. Crema obţinută se întinde în mod uniform peste blatul din tavă. Se introduce în congelator pentru câteva minute înainte de servire.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.