Detaliul uimitor pe care trebuie să-l ai în vedere când pregăteşti fasole! Ce trebuie să faci pentru ca aceasta să fie digerată uşor şi să asimilezi cât mai mult magneziu, fier şi zinc
Publicat pe 03.03.2016 la 12:33 Actualizat pe 03.03.2016 la 12:50
O cercetare care a fost realizată recent arată că atunci când reducem acidul fitic din alimente, organismul asiminează mai multe minerale. Mai mult de atât, cantitatea de acid fitic variază în leguminoase, cereale, nuci şi seminţe, fapt pentru care simpla fierberea nu este suficientă.
O cercetare care a fost realizată recent arată că atunci când reducem acidul fitic din alimente, organismul asiminează mai multe minerale. Mai mult de atât, cantitatea de acid fitic variază în leguminoase, cereale, nuci şi seminţe, fapt pentru care simpla fierberea nu este suficientă.
Potrivit unui studiu din 1980, care a analizat nivelul de acid fitic în trei tipuri diferite de fasole, după fierbere, a arătat că boabele de fasole roşie au păstrat 92% de acid fitic, fasolea pestriţă a păstrat 87% iar fasolea mung a păstrat 64%.
Mai mult de atât, un alt studiu a analizat nivelul de acid fitic din boabele de fasole după ce au fost înmuiate timp de trei ore în apă la temperaturi diferite. Concluziile arată, conform bzi.ro, că apă prea caldă sau prea rece nu este eficientă în reducerea acidului fitic şi că cea mai eficientă este apa la 60 de grade.
Aşadar, pentru a te bucura de beneficiile acesteia trebuie să combini apa clocotită cu apa filtrată şi să torni peste fasole până când boabele sunt acoperite complet. Mai mult de atât, secretul este să optezi pentru acest pas cu o zi înainte de a pregăti fasolea, iar după ce boabele au absorbit apa, să completezi astfel încât să fie complet acoperite.
Citeşte şi:
REȚETA ZILEI - Marți - Băutura delicioasă care îți face ficatul să meargă ”ceas”