Documentul care zdruncină din temelii Casa Regală! Un blogger cunoscut aruncă bomba

+4 click pentru
galerie

În plin scandal mediatic, după ce l-a acuzat de fapte grave pe fostul prinţ Nicolae, care a încercat să îşi rămas bun de la bunicul său, Regele Mihai I, aflat pe patul de moarte, Casa Regală primeşte o lovitură sub centură.

După ce în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia Casa Regală ar urma să primească anual, de la bugetul de stat, din buzunarele tuturor românilor, 25 de milioane de euro, un blogger cunoscut s-a arătat indignat, susţinând că urmaşii Regelui Mihai I nu ar avea niciun drept. Argumentul invocat de blogger este acela că, în 1947, când a abdicat, Regele Mihai I a renunţat la toate privilegiile care i s-ar fi cuvenit lui sau urmaşilor săi. Aşadar, membrii Casei Regale ar fi, conform documentului amintit, simpli cetăţeni.

Iată conţinutul actului de abdicare: „Mihai I-iu, prin graţia lui Dumnezeu şi voinţă naţională Rege al României. La toţi de faţă şi viitori, sănătate! În viaţa Statului român s-au produs în ultimii ani adânci prefaceri politice, economice şi sociale, care au creat noi raporturi între principalii factori ai vieţii de Stat. Aceste raporturi nu mai corespund astăzi condiţiunilor stabilite de Pactul fundamental-Constituţia ţării-ele cerând o grabnică şi fundamentală schimbare. În faţa acestei situaţiuni, în deplină înţelegere cu factorii de răspundere ai Ţării, conştient de răspunderea ce-mi revine, consider că instituţia monarhică nu mai corespunde actualelor condiţiuni ale vieţii noastre de Stat, ea reprezentând o piedică serioasă în calea dezvoltării României. În consecinţă, pe deplin conştient de importanţa actului ce fac în interesul poporului român ABDIC, pentru mine şi pentru urmaşii mei dela Tron, renunţând pentru mine şi pentru ei la toate prerogativele ce le-am exercitat ca Rege al României. Las poporului român libertatea de a-şi alege noua formă de Stat. Mihai. Dat la Bucureşti, astăzi 30 decembrie 1947”.

 


Pe de altă parte, Mișcarea Pentru Regat Și Coroană încearcă să demonstreze că documentul prin care Regele anunța abdicarea este nul, pentru că a fost semnat prin constrângere. În acest sens, Mișcarea Pentru Regat Și Coroană a sesizat Parchetul General încă din luna mai a acestui an, solicitând efectuarea unei anchete.                                       
Iată comunicatul emis de Mișcarea Pentru Regat Și Coroană:
”Astăzi, 10 mai 2017, exprimând voința Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională (o coalitie largă a organizațiilor monarhiste din România), în conformitate cu hotărârea acesteia luată la începutul lunii aprilie și anunțată public, Mișcarea pentru Regat și Coroană a înaintat Parchetului General o sesizare prin care Ministerul Public este investit să efectueze cercetările necesare pentru stabilirea pe deplin a împrejuăarilor concrete și a inlaturarii consecintelor decurgând din actele criminale care, după 6 martie 1945, au determinat răsturnarea ordinii constituționale a țării la data de 30 Decembrie 1947 și au determinat aservirea țării unei puteri străine și Armatei URSS de ocupatie, sub care s-a instaurat dictatura comunista în România. Acțiunea judiciară urmărește dovedirea nulității absolute a actului de instaurare a formei republicane de guvernământ, în scopul restaurării organizării statului român modern, cu puternice rădăcini europene, ilustrat și exprimat de Monarhia constituțională, care a plasat România între cele mai prospere și civilizate țări ale lumii, statuată prin Constituția din 1923, considerată de către Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională singura Constituție validă istoric și juridic.
În sesizare se arată că Ministerul Public nu mai este împiedicat să acționeze cu privire la consecințele criminale ale instaurării regimului comunist în România și că a dat deja curs acțiunilor care privesc crime ale acestui regim, încadrate deja prin decizii definitive drept crime împotriva umanității, demonstrînd că Justiția a decis că actele criminale și ilegale ale regimului comunist trebuie să înceteze a mai produce efecte. ”În acest context – se arată în sesizarea Mișcării pentru Regat și Coroană - se impune deschiderea unui dosar în Justiție cu privire la cercetarea actelor și faptelor comise la 30 Decembrie 1947, ca parte a atacului generalizat și sistematic asupra instituțiilor statului, împotriva drepturilor fundamentale ale omului, declanșat de structurile militare și paramilitare care au răsturnat ordinea constituțională în Regatul României și au capturat Statul Român până în Decembrie 1989 - Iunie 1990. Apreciem că sesizarea penală ar putea determina restabilirea ordinii legale și constituționale legitime, după atacurile generalizate și sistematice asupra instituțiilor democratice și a drepturilor fundamentale ale omului. Actualmente, Ministerul Public, delimitându-se de acțiunea împotriva statului de drept a Procuraturii RSR, nu ar mai putea fi împiedicat să cerceteze modalitatea criminală de răsturnare a ordinii constituționale a României la 30 decembrie 1947. Republica Populară Română s-a instaurat printr-o succesiune de acte de forţă și de grava fraudare a Constituției și a legii penale, în condițiile presiunii unui regim de ocupație sovieto-comunistă, în contra voinței majorității populației, care era împotriva înlăturării Monarhiei constituționale, dar în condițiile prezenței Armatei Roșii pe teritoriul României și a reprezentanților ei comuniști în Adunarea Deputaților și Guvern, nici legalitatea şi nici voinţa românilor nu mai contau în fața scopurilor ocupantului, de a-și legitima prin forță puterea. În consecință, pretinsa Lege nr. 363/1947 - intitulată LEGE nr.363 din 30 decembrie 1947 pentru constituirea Statului Roman in Republica Populara Romana” este un fals istoric și juridic. Acest fals ar fi trebuit sa preocupe autoritățile unui stat care declara la 22 Decembrie 1989 că s-a despărțit definitiv de comunism. În realitate, se despărțise doar de ceea ce a fost denumit “clanul Ceaușescu”.
Ca urmare, Mișcarea pentru Regat și Coroană, în numele Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională solicită ca și efectele acestei legi, ca ale tuturor crimelor comunismului, să fie înlaturate în mod efectiv, aceasta fiind misiunea Justitiei, astfel ca Parlamentul să aibă o bază de pornire în restaurarea pe deplin a statului de drept în țara noastră, reprezentat de Monarhia Constituțională.
Trăiască Regele!
Așa să ne ajute Dumnezeu!
MIȘCAREA PENTRU REGAT ȘI COROANĂ”

 (vezi comunicatul aici)

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro