Documentul secret "scăpat" de la Casa Albă care vizează direct România! Ce discuta despre ţara noastră un politician care candidează acum la preşedinţia SUA!

Un document strict secret, în care unul dintre politicienii care râvnesc la funcţia de preşedinte al Statelor Unite al Americii discuta despre soarta României, a fost făcut public, deşi urma să fie declasificat abia în anul 2030.
Într-o corespondenţă care avut loc între Hillary Clinton în perioada în care era secretar de stat la Casa Albă şi un alt politician, aceştia îşi dădeau cu părerea cu privire la relaţiile dintre România şi Republica Moldova.
Interlocutorul actualului candidat la preşedinţia SUA îi reda nişte declaraţii în care se spunea că românii sunt singurul popor din Europa care a rămas destrămat, comparând România şi Moldova cu Germania reunită. De asemenea, este prezentată şi o declaraţie lui Traian Băsescu, în care acesta mărturisea că respectă frontierele stabilite pentru Moldova. Documentul (facsimil jos) a fost etichetat top secret şi ar fi trebuit declasificat tocmai în 2030. A ajuns, însă, în spaţiul virtual.
Anul trecut, zeci de emailuri trimise prin serverul de acasă, nesecurizat, al lui Hillary Clinton, când era secretar de Stat al SUA, ce conțineau secrete guvernamentale, au făcut obiectul unui scandal de proporţii. Mesajele au fost marcate ca fiind top-secret, pentru că erau extrem de serioase și ar fi afectat securitatea națională, dacă ar fi fost date publicității. Criticii lui Clinton au acuzat-o că a amenințat securitatea SUA, folosind sisteme computerizate nesecurizate. Clinton a recunoscut că decizia ei de a folosi un server privat, la locuința ei din New York, a fost o greșeală.
Citeste si:

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro