Doi părinți, trimiși în judecată pentru numele ales fetiței. "N-am crezut că este nepotrivit"

Doi părinți, trimiși în judecată pentru numele ales fetiței © Pixabay

Alegerea numelui copilului poate cauza neînțelegeri între viitorii părinți. De cele mai multe ori se ajunge la un consens, însă există situații când situația devine problematică.

Oamenii au preferințe diferite în ceea ce privește numele copilului, indiferent dacă este băiat sau fată, însă un cuplu a ajuns până în sala de judecată pentru alegerea făcută. Imaginați-vă că în sfârșit ați ales un nume pe care îl adorați, dar legea spune că nu ai dreptul să îl folosești.

Doi părinți din Franța au simțit asta pe pielea lor, în momentul în care au decis să-și numească fetița "Liam", un nume destul de neobișnuit. Reprezentații Guvernului Francez au decis ca părinții să aleagă un nume mai tradițional pentru a nu se face o confuzie cu sexul copilului, acest nume fiind folosit de obicel în cazul băiețeilor.

"Nu este în avantajul fetiței să fie numită așa. Ar putea fi batjocorită când va merge la școală, iar părinții vor suferi mai mult", a declarat procurorul, potrivit Mirror.co.uk.

"N-am crezut că este nepotrivit, nouă ne-a plăcut mult numele. Acum trebuie să-l schimbăm", a declarat mama fetiței.

Părinții au decis că vor schimba numele fetiței după ce au fost dați în judecată. În trecut, francezilor le-a fost interzis să își denumească bebelușii Nutella, Căpșune sau Manhattan. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro