Doliu! Elisabeta Polihroniade, cea mai importantă şahistă din România, a încetat din viaţă

Marea Maestră Internaţională Elisabeta Polihroniade a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 80 de ani, scrie Mediafax.

Vestea tristă a fost confirmată de Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. "Din păcate s-a prăpădit acum câteva ore, nu ştiu motivul decesului, dar ştiu că se deplasa foarte greu în ultima vreme. Sportul românesc pierde foarte mult prin dispariţia ei, şi mai ales şahul, pentru că a făcut tot ce a putut să promoveze acest sport. Dumnezeu s-o odihnească în pace", a declarat Tocală.

Născută la 23 aprilie 1935, Elisabeta Polihroniade a câştigat nouă medalii olimpice ca jucătoare şi a participat la zece ediţii ale JO, dintre care la opt a fost arbitru internaţional.

A câştigat şapte titluri de campioană a României şi a participat la peste 150 de turnee internaţionale. În 1967 a primit Ordinul Meritul Sportiv, iar în anul 2000 a obţinut Medalia Naţională Serviciul Credincios.

 În 1999 a primit Diploma de Onoare a Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), numele său fiind înscris în "Cartea de Aur a FIDE", inaugurată cu acest prilej.

Sursă foto www.mondonews.ro

Citeşte şi

Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, s-a căsătorit iar: "De ziua ei am cerut-o din nou!"

Dan Teodorescu şi-a scos nevasta la un...cârnat!

Trupa Taxi în pericol? Dan Teodorescu, lovit de amnezie

E.V


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro