VIDEO / DOLIU în lumea ştiinţei! Alfred Gilman, laureatul premiului Nobel pentru medicină, a murit din cauza cancerului pancreatic

Alfred Gilman, laureat al premiului Nobel pentru medicină pe anul 1994, s-a stins din viaţă pe 24 decembrie, la vârsta de 74 de ani. Acesta a murit din cauza cancerului pancreatic, potrivit mediafax.ro.

Informaţia a fost confirmată de Universitatea Texas din oraşul american Dallas, al cărei decan a fost Alfred Gilman. Cercetătorul american a primit premiul Nobel pentru medicină pentru descoperirea "proteinelor G şi a rolului pe care acestea îl joacă în transmiterea semnalelor în interiorul celulelor".

Proteinele G sunt situate la nivelul membranelor celulare şi sunt implicate în transmiterea mesajelor hormonale. Rolul proteinelor G este acela al unui întrerupător. Fixate la nivelul feţei interne a membranelor fiecărei celule, ele regularizează transferul de semnale biologice de la receptorii din membrane spre mecanismele efectoare, situate în interiorul celulelor. Astfel, un număr foarte mare de receptori (de adrenalină, de histamină, de hormoni tiroidieni, de prostaglandine, de opiacee) îşi transferă semnalele - ordinul pe care sunt însărcinate să îl propage în interiorul celulelor cu scopul de a obţine un efect biologic specific - graţie proteinelor G.

A.B.

Foto: Captură Youtube

Citeşte şi:

VIDEO / Gianina Ilieş a izbucnit în lacrimi la Observator, după moartea Iulianei Gătej: "Este un Crăciun negru pentru noi!"

Andreea Berecleanu, în doliu după moartea jurnalistei Iuliana Gătej: "Aseară am aflat că te-ai grăbit spre altă lume, Fluturico!"

FOTO / Imagini cutremurătoare cu accidentul jurnalistei Iuliana Gătej


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro