Dormi, mânâncă şi slăbeşte! Iată cum este posibil
Publicat pe 24.04.2014 la 17:38 Actualizat pe 24.04.2014 la 17:39
Ti s-a intamplat ca atunci cand esti in concediu, relaxat, sa slabesti, desi ti se pare ca mananci mai mult decat de obicei?
Ti s-a intamplat ca atunci cand esti in concediu, relaxat, sa slabesti, desi ti se pare ca mananci mai mult decat de obicei?
Cand esti in concediu dormi mai mult, esti mai relaxat cand mananci dulciuri, inghetata, ciocolata, clatite si prajituri, mananci cand ai chef si doar daca ti-e foame, nu mananci langa telefon si laptop, ci mai mult cu rudele sau prietenii, muncesti mai putin si te odihnesti mai mult. Combinand acesti factori ajungi la modificarea unor aspecte fizice si emotionale care contribuie la pierderea de kilograme. Iata ce se intampla, de fapt, potrivit specialistilor MindBodyGreen.com.
1. Scade hormonul stresului
Cand esti la birou esti tot timpul “in priza”. Sa nu intarzii la serviciu, sa nu intarzii la clienti sau la sedinte. Aglomeratie in mijloacele de transport, zgomot de claxoane, oameni agitate, mailuri multe la care trebuie sa raspunzi etc. Organismul nostru percepe toate aceste lucruri ca pe factori de stres astfel reactioneaza la nivel hormonal pentru a se pregati de supravietuire. Din pacate, organismul nu face diferenta dintre a fugi de un leu si a fugi sa prinzi metroul, asa ca furnizeaza cortizol si adrenalina. Drept rezultat, ti se face foame brusc, te comporti ciudat, pentru ca ai intrat in “modul” supravietuire. Corpul tau pune de-o parte calorii pentru o posibila viitoare infometare.
Mai putin stres inseamna mai mult calm, iar in situatii de calm, corpul nu se mai comporta haotic.
2. Mananci constient
De multe ori se intampla sa mananci nu neaparat pentru ca ti-e foame, ci pentru ca simti anumite emotii. Poate ca vrei sa mananci ceva dulce pentru a-ti insenina ziua sau poate ca ti-e sete, iar tu crezi ca iti este foame. Atunci cand esti relaxat, esti atent la corpul tau, la mesajele pe care ti le transmite si reactionezi in consecinta. Daca esti nervos, in loc sa recurgi la dulciuri, poti citi povesti inspirationale care sa-ti inspire emotii pozitive si sa reduci, astfel, consumul de alimente nesanatoase.
Gandindu-te la toate sacrificiile pe care le faci in incercarea de a tine o cura de slabire, poate ca ar fi mai bine sa iti schimbi optica si sa te gandesti ca esti in concediu. Sa iti faci un program de relaxare, care iti reduca nivelul hormonilor de stres ca atunci cand esti pe plaja. Incearca exercitiile de respiratie, yoga, tai chi, masaj sau orice alta activitate care iti produce placere, pentru a-ti ajuta organismul, digestia, sistemul imunitar si astfel sa ai mai putine kilograme fara batai de cap.
Sursa: SFATULPARINTILOR.RO.
Citeşte şi: