Drob vegan din ciuperci – o gustare plină de savoare, pe care e musai să o ai zilele astea pe masă
Publicat pe 15.04.2017 la 09:30 Actualizat pe 15.04.2017 la 21:59
Drobul vegan din ciuperci e ideal pentru un Paște sănătos alături de familie și prietenii apropiați. Din propria experiență, rețeta pe care v-am pregătit-o e cea mai bună dintre cele pe care le-am testat până acum. În plus, totul e foarte ușor de pregătit.
Drobul vegan din ciuperci e ideal pentru un Paște sănătos alături de familie și prietenii apropiați. Din propria experiență, rețeta pe care v-am pregătit-o e cea mai bună dintre cele pe care le-am testat până acum. În plus, totul e foarte ușor de pregătit.
Ingrediente pentru drobul vegan din ciuperci:
- 500 grame ciuperci proaspete
- 2 cepe mari
- 2 legături de pătrunjel proaspăt
- 2 legături de ceapă verde și una de usturoi verde
- aprox. 5 linguri făină integrală
- sare neiodata, după gust
- o linguriță amestec de ierburi italienești
- ulei de măsline extra virgin
Cum se prepară drobul vegan din ciuperci: Ciupercile se curăță, se spală și se tăie bucățele. Se pun într-o cratiță sau într-o tigaie la foc mic, până ce lasă apă, apoi se adaugă ceapa, pe care ai tăiat-o cubulețe. Se lasă la foc mic, până ce apa din legume s-a evaporat, potrivit liorisme.com. Cât stau ciupercile și ceapa pe foc se mărunțește verdeață, se adaugă condimentele și se amestecă totul într-un bol mare. După ce oprim focul, adăugăm la verdeață, ciupercile și ceapa, împreună cu vreo 5 linguri de făină integrală ca să se omogenizeze compoziția.
Opțional ar fi mers și vreo 2 lingurițe de turmeric. Nu doar pentru calitățile sale, ci și pentru culoarea pe care o dă preparatelor culinare. Și ar fi mers și morcov ras - desigur, după preferințe.
Compoziția se pune într-o formă de chec sau cozonac, care e tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor (la 180 de grade Celsius) timp de 40 de minute. Când s-a rumenit drobul, se lasă să se răcească și apoi lse unge cu un pic de ulei de măsline. Drobul se scoate apoi cu grijă din tavă, se tăie în porții mai măricele, să nu se sfărâme și se servește cu salată verde, ridichii sau ce mai găsești prin frigider ori… grădină.
Poftă nebună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
D.D.