Drumul secret de piatră care trece prin Delta Dunării până la Marea Neagră! Doar bătrânii locului știu unde este / FOTO
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 25.05.2022 la 10:26
Actualizat pe 25.05.2022 la 10:26
Delta Dunării și Marea Neagră sunt două atracții extrem de cunoscute din țara noastră, care merită vizitate cel puțin o dată în viață. Ei bine, se pare că există un drum secret, de piatră, care face legătura dintre cele două, însă puțini sunt cei care știu despre acest drum. Iată la ce ar fi fost folosit în trecut!
- Ce spun localnicii despre drumul secret
- Ar avea mult peste 1.000 de ani
- Ar fi fost folosit de pirați
Nu mai este un secret faptul că țara noastră este una plină de atracții turistice extrem de impresionante, dar și de mistere. Unul dintre ele este chiar drumul secret care leagă Delta Dunării de Marea Neagră.
Drumul secret care trece prin Delta Dunării până la Marea Neagră
Doar bătrânii locului știu despre acest drum. Localnicii au povestit de mai multe ori că au fost întrebați de persoane interesate de acest drum secret dacă știu cum se ajunge la drumul din piatră.
Acest drum secret leagă malul Mării Negre şi malul Dunării, în mai multe locuri. Bătrânii satului au auzit, la rândul lor, tot de la bătrâni despre acest drum secret și nimeni nu contestă, dintre localnici, existența lui.
Se spune că drumul cu pricina ar avea mult peste 1.000 de ani vechime și ar fi fost, de fapt, în trecut, o rută secretă a piraților. Arheologii nu au confirmat, deocamdată, existența acestui drum controversat.
Ce spun localnicii despre drumul secret
Cu toate acestea, localnicii sunt cât se poate de convinși și încrezători că drumul secret există. Unul dintre bătrâni a mărturisit că drumul este făcut în urmă cu o mie de ani, din lespezi mari, de piatră, la două palme sub luciul apei.
„Da, domnule. Cică piraţii l-au făcut, acuma o mie de ani. Este din lespezi mari, din piatră, la două palme sub luciul apei, printre smârcuri. E lat cât să treacă două care şi merge tocmai de la Sulina până după Caraorman, prin bălţile cele mari. Dacă nu ştii ce-i acolo, zici că-i mlaştină, dar dacă baţi cu pasul drumul şi-l ştii, mergi două zile pe jos pe el. E netedă ca-n palma piatra, iar apa nu trece nicăieri de genunchi”, a povestit un localnic, potrivit Adevărul.ro.
Pescuitul a fost dintotdeauna o ocupație de bază a localnicilor, pe lângă controlul navigaţiei şi negoţul. Întrepătrunderea apelor vine, bineînțeles, cu o mulțime de alte legende, indiferent dacă este vorba despre pirați, prinți sau prințese și zmei.