După scandalul E.Coli, o nouă alertă în magazine! Ce mâncăm, de fapt, pe post de caşcaval!
Publicat pe 02.04.2016 la 23:59 Actualizat pe 02.04.2016 la 23:46
Producătorii din România au lansat un avertisment incredibil, care ar trebui să-i pună pe gânduri pe toţi clienţii care scot bani din buzunare ca să cumpere produse de o calitate îndoielnică.
Producătorii din România au lansat un avertisment incredibil, care ar trebui să-i pună pe gânduri pe toţi clienţii care scot bani din buzunare ca să cumpere produse de o calitate îndoielnică.
Este vorba despre caşcavalul vândut în unele magazine din România, care are preţ de caşcaval dar este cu totul altceva. Președintele Asociației Patronale Române a Industriei Laptelui a declarat, conform agrointel.o, faptul că pe etichetă se poate folosi denumirea de cașcaval doar pentru produsele obținute exclusiv prin opărirea cașului. "Conform legislației în vigoare, ca să poți folosi denumirea de cașcaval, alimentul trebuie să fie obținut prin opărirea cașului. Orice alt ingredient trecut pe etichetă înseamnă că acel produs în mod cert nu este cașcaval și acel producător nu are dreptul să folosească denumirea de cașcaval. Cu toate aceastea, rafturile magazinelor din București și nu numai, sunt pline de astfel de produse. Este adevărat că puterea de cumpărare a românilor este foarte scăzută. De cele mai multe ori credem că suntem prea săraci ca să ne putem permite să mâncăm sănătos", a explicat Dorin Cojocaru, potrivit agrointel.ro.
Deşi un cașcaval adevărat nu ar trebui să conțină coloranți, conservanți sau stabilizatori, aceste ingrediente figurează pe multe etichete. "În mod natural cașcavalul trebuie să aibă culoarea galbenă, de la grăsimea din lapte. În mod clar, dacă printre ingrediente se găsește un colorant, rolul lui este să mascheze faptul că produsul respectiv este obținut, din ingrediente cel puțin dubioase", a mai adăugat reprezentantul procesatorilor de lapte.
Citeşte şi