E ca şi cum te-ai îndopa cu pastile! Asta se întâmpă în corpul tău când mănânci mămăligă
Publicat pe 31.01.2017 la 20:45 Actualizat pe 01.02.2017 la 16:20
Mulţi români mănâncă de cel puţin două ori pe săptămână mămăligă. Aceştia nu ştiu însă benefiiciile pe care le aduce aceasta organismului uman. Este ca şi cum am lua o mână de pastile zdravene.
Mulţi români mănâncă de cel puţin două ori pe săptămână mămăligă. Aceştia nu ştiu însă benefiiciile pe care le aduce aceasta organismului uman. Este ca şi cum am lua o mână de pastile zdravene.
Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați, contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre, informează realitatea.net.
Acesta are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice, fiind utilizat în primul rând ca aliment (cereală) și apoi ca plantă medicinală.
Mămăliga luptă împotriva stresului, fiind bogată în vitaminele din grupa B, care are acționează asupra funcționarii sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.
Prin conținutul de vitamina E, ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului. Gastrita hiperacidă și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, căci mălaiul reduce aciditatea și are o acțiune calmantă.
Aşadar, prin consumul de mămăligă aduceţi numai beneficii corpului, multe boli le puteţi combate printr-o mămăligă caldă şi gustoasă.
C.P.