E mai simplu decât ai crezut! Cum se prepară caşcavalul de casă! Ai nevoie doar de câteva ingrediente
Publicat pe 11.02.2016 la 11:39 Actualizat pe 11.02.2016 la 12:18
Caşcavalul este un preparat adorat de numeroase persoane de toate vârstele, însă puţine ştiu că acesta poate fi preparat chiar şi acasă, fără ingrediente sau ustensile speciale.
Caşcavalul este un preparat adorat de numeroase persoane de toate vârstele, însă puţine ştiu că acesta poate fi preparat chiar şi acasă, fără ingrediente sau ustensile speciale.
Conform secretele.com, cheia obţinerii unui preparat delicios este utilizarea produselor lactate de ţară, naturale şi anume lapte de vaci şi brânză de vaci.
Aşadar, ai nevoie de:
- un litru de lapte
- 500 de grame de brânză de vaci
- 60 de grame de unt
- o linguriţă de sare
- o linguriţă de bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare:
Pentru a pregăti un caşcaval delicios, trebuie să fărâmiţezi bine brânza de vaci, după care să o pui într-o oală şi să adaugi laptele. Ulterior, vasul se pune pe foc, iar când apar primele clocote, se ia de pe foc oala şi se strecoară amestecul.
Ulterior, peste aceasta se adaugă untul, sarea şi bicarbonatul de sodiu, după care se pune din nou la fiert timp de 10 minute, amestecând cu tel. Când compoziţia devine fină şi omogenă, se toarnă într-o tavă dreptunghiulară şi se acoperă cu o folie de plastic. Se dă la rece, iar mai apoi
se serveşte tăiat felii sau dat prin răzătoare.
Citeşte şi: