Efectele miraculoase ale vinului de căpşuni! Vindecă o mulţime de boli. Uite cum să îl prepari!
Publicat pe 26.05.2016 la 09:59 Actualizat pe 26.05.2016 la 10:31
Căpşunile sunt fructe foarte gustoase, dar pot ajuta şi la tratarea anumitor boli. Trebuie doar să ştii cum şi în ce cantităţi să le consumi.
Căpşunile sunt fructe foarte gustoase, dar pot ajuta şi la tratarea anumitor boli. Trebuie doar să ştii cum şi în ce cantităţi să le consumi.
Dintotdeauna s-a vorbit despre efectele benefice ale acestora. Conţin fier şi cupru şi sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie.
De-a lungul timpului s-a aflat şi că încetinesc procesul de îmbătrânire. Au rol hipotensor şi aduc foarte multe beneficii oamenilor care suferă de hipertensiune arterială sau alte boli cardiace. În acelaşi timp, căpşunile au acţiune batericidă.
Aceste fructe ajută în tratarea bolilor precum: reumatism, intoxicaţii alcoolice, tuberculoză. Ajută inclusiv la tratarea varicelor.
Căpşunile sunt diuretic active şi stimulează acidul uric.
Aceste fructe au rol anti-inflamator. Conţin inclusiv fibre care ajută la absorbţia nutrienţilor, scrie realitatea.net.
Cum poţi face vin de căpşuni?
Este foarte simplu. Urmează paşii de mai jos şi sigur vei reuşi!
Trebuie să presezi căpşunile într-o sită pe care o foloseşti de obicei pentru a spăla fructe. Această sită pune-o deasupra unui vas în care să se scurgă sucul din căpşuni.
După ce ai terminat de presat căpşunile trebuie să le strecori printr-un tifon. Sucul pe care l-ai obţinuit trebuie să îl pui într-un borcan de maxim 5 litri, apoi să torni apă, însă trebuie să ai grijă ca acesta să nu fie plin.
Leagă borcanul cu tifon şi lasă-l într-un loc în care temperatura să fie între 15 şi 19 grade. După ce procesul de fermentare s-a încheiat, pune conţinutul în sticle, dar cu mare grijă pentru a nu deranja drojdia care s-a aşezat pe fundul borcanului.
Pentru a obţine efectele miraculoase ale acestui vin trebuie să consumaţi 50 de ml de trei ori pe zi înainte de a mânca.
R.P.