Ei îl au pe conştiinţă pe băieţelul ucis de atacatorul Ralucăi Macovei!

Crima oribilă comisă la Iaşi, unde un băieţel de zece ani a fost strangulat cu o sârmă ghimpată şi ascuns într-o râpă, scoate la iveală un lung şir de anomalii, iar mai multe persoane ar trebui să regrete amarnic deciziile luate! Poate şi să plătească...
Vasile Miron (foto sus), suspectul nr. 1 în cazul crimei oribile de la Iaşi, a fost ajutat să comită fapta de mai multe persoane, care ar trebui să aibă remuşcări acum. El este indicat drept suspectul în cazul uciderii lui Andrei Alexandru Agape, în vârstă de 10 ani, care a dispărut în urmă cu patru luni şi a fost descoperit, vineri, mort, învelit într-o pătură, cu un sac pe cap, legat cu o panglică.
Comisarul şef de penitenciare Dan Gheorghe Brehuescu (foto sus) şi judecătoarea Geanina Tăutu - directorul, respectiv judecătorul delegat la Penitenciarul Botoşani - au făcut parte din comisia care a dat aviz favorabil în urmă cu un an, document care i-a asigurat criminalului Miron biletul de ieşire din puşcărie. 
Astfel, cu avizul primit de la şefii puşcăriei Botoşani, din care rezulta că poate ieşi cu cinci ani mai devreme - el fiind condamnat la 15 ani de temniţă, pentru uciderea unei minore - Vasile Miron a ajuns, pe 7 octombrie 2014, în faţa magistraţilor de la Secţia Penală (condusă de judecătoarea Veronica Avieriţei) a Judecătoriei Botoşani, al cărei preşedinte este Maria Alina Neculai (foto jos)
Încă de la primul termen, judecătorii au decis ca Vasile Miron să fie eliberat, menţionând că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani pot contesta decizia. Procurorii nu au făcut însă acest lucru. Reporterii SPYNEWS au încercat, astăzi, să afle de ce procurorii nu au încercat să îl ţină pe criminal după gratii, însă niciunul dintre reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani nu a vrut să ofere explicaţii. Nici măcar purtătorul de cuvânt al instituţiei, procuror Nicoleta Arpinte (foto jos).
După eliberarea din penitenciar - cu cinci ani mai devreme -, Miron s-a aciuat prin Capitală, pe un şantier situat în apropiere de blocul în care locuia Raluca Macovei. Şi, după cum SPYNEWS a dezvăluit la momentul respectiv, în premieră, a intrat în balconul acesteia şi a forţat o fereastră a apartamentului, fiind prins în flagrant. El a fost prins de poliţişti, însă procurorii l-au eliberat la scurt timp, refuzând să solicite în instanţă arestarea agresorului, pe motiv că acesta nu reprezenta un pericol public. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv, însă după 30 de zile a fost eliberat, iar Raluca Macovei (foto jos) şi-a retras plângerea. Susţine că a făcut acest lucru pentru că i-a fost teamă şi pentru că... aşa au sfătuit-o poliţiştii! Acum regretă că l-a lăsat în libertate...
Persoana care l-a convins pe criminal să plece la Iaşi, acolo unde a mai comis o fapt oribilă, a fost chiar mama lui, care a vrut să scape de el, încercând să ducă o viaţă liniştită, în Bucureşti.  ”Băiatul meu a plecat la Iași. L-am dus eu la gară. Nu va mai face nimănui probleme aici”, a garantat Elena, mama criminalului. Şi, într-adevăr, nu a mai comis nicio faptă în Bucureşti...
15 ani pentru o crimă sadică
Vasile Miron este cel care, în seara de Crăciun a anului 2002, a atacat-o pe Rozalia Dincă, nepoata lui Cristian Mitrache, zis Sadoveanu, unul dintre liderii puternicului clan ţigănesc al "Belgienilor". A vrut să o violeze pe fata de 17 ani şi, pentru că nu a reuşit, a omorât-o, apoi i-a tăiat capul şi îndesat cadavrul tranşat în haznaua din curtea casei sale din Tunari. Tatăl vitreg a povestit pentru SPYNEWS că, atunci, a fugit cu nevesta din Tunari, ca să nu fie ucişi de interlopi. ”Eu eram pe la Craiova când a comis crima, răspundeam atunci de o autobază. M-a anunțat soția că Vasile a omorât o fată. Am aflat că i-au găsit cadavrul într-o fosă septică, unde o ascunsese Vasile. L-au dat în gât niște boschetari care stăteau prin zonă. (...) Am vândut tot ce aveam acolo și am plecat. Mi-a fost frică de răzbunarea familiei fetei. Eu, oricum, n-aveam nicio vină... Am fugit ca să nu ne omoare rudele fetei”, a mărturisit bărbatul, în exclusivitate pentru SPYNEWS.

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro