Episcopul Varsanufie subiect de dispută între biserică şi Gigi Becali

Declaraţiile lui Gigi Becali au pus mai marii bisericii într-o situaţie jenantă. După ce au negat vehement că episcopul Varsanufie ar fi făcut o slujbă specială pentru Gigi în închisoare, ieri latifundiarul le-a spus judecătorilor cu totul altceva.

"Am fost încarcerat, a venit episcopul Varsanufie şi m-a ţinut patru ore în altar şi a făcut slujbă special pentru mine", le-a spus Gigi Becali judecătorilor, în încercarea de a-i impresiona. 

Declaraţiile latifundiarului se bat cap în cap cu cele ale bisericii care afirmă că acest episod nu a avut loc niciodată. "PS Varsanufie Prahoveanul merge periodic la penitenciarele Rahova şi Jilava, dar şi la altele din Arhiepiscopia Bucureştilor, cum sunt penitenciarele Ploieşti şi Târgşor, pentru a săvârşi Sfânta Liturghie, în cadrul activităţii misionare pe care o are de îndeplinit. Becali nu participat la slujba de duminică de la Rahova, ţinută de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor", a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.
 Gigi Becali este cunoscut pentru donaţiile generoase pe care le-a făcut bisericii în ultimii ani. Cu toate acestea, relaţia lui cu Biserica Ortodoxă a fost destul de tensionată.
În 2008, Gigi a  afirmat că i-ar fi dat Patriarhului Daniel, la întronarea acestuia, 100.000 de euro fără acte. Biserica în schimb a afirmat că banii au ajuns la o mănăstire din Iaşi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro