Este cea mai puternică plantă anticancerigenă din România și nu trebuie să îți lipsească din casă. Proprietățile uimitoare ale plantei-minune
Publicat pe 17.07.2016 la 21:00 Actualizat pe 18.07.2016 la 11:48
Este considerată o plantă minune a României, însă multe persoane nu îi cunosc proprietățile, chiar dacă este folosită de sute de ani pentru a trata cele mai puternice afecțiuni.
Este considerată o plantă minune a României, însă multe persoane nu îi cunosc proprietățile, chiar dacă este folosită de sute de ani pentru a trata cele mai puternice afecțiuni.
Printre bolile care pot fi tratate prin utilizarea acestei buruieni se numără ulcerul gastro-duodenal, pancreatita, hemoroizii, căderea părului, pelada, slăbirea organismului, viermii intestinali, giardia, colita, dispepsia, constipaţiile, durerile de gât, stările depresive, neliniştea, insomniile, acneea, candidozele şi herpesul bucal, anexitele violente, fibromul uterin, ulceraţiile uterine, chisturile ovariene, cancerul uterin, cirozele, bolile sistemului nervos, nodulii hormonali şi ganglionari, infecţiile externe grave, arsurile, muşcăturile de orice fel şi, nu în ultimul rând, rănile deschise.
Mărul-lupului prezintă și riscuri, deoarece chiar dacă nu este atât de toxic ca spânzul, mătrăguna sau rostopasca, are o anumită acţiune nefastă la nivelul rinichilor şi a tubului digestiv, în doze mari dând reacţii adverse severe. În doze mici, de până la 1,5 grame pe zi pentru un adult, administrat o perioadă limitată de timp (maximum o lună), nu prezintă nici un inconvenient, fiind chiar un remediu rapid în tratarea cancerului pulmonar, de piele, la sân şi la intestin, a hepatitelor virale, precum şi a infecţiilor intestinale.
Mărul-lupului se poate utiliza sub formă de ceai, tinctură sau alifie. Infuzia se prepară prin turnarea a 200 ml de apă clocotită la linguriţă de plantă. Vasul acoperit se lasă până va deveni călduţ, după care licoarea se strecoară şi se consumă pe parcursul aceleaşi zile.
Pentru uz extern, se prepară o infuzie asemănătoare celei pentru uzul intern, singura diferenţă fiind că, la o linguriţă de mărul-lupului se toarnă 250 ml de apă clocotită. După ce aceasta se răceşte locul afectat se va tampona cât mai des, iar peste noapte se vor pune compresii. În acest mod se pot trata eficient eczemele, dermatozele, infecţiile cu ulceraţii, rănile, tăieturile şi arsurile de orice fel, informează oglindatv.ro.
V.M