Este cel mai sănătos aliment din ultimii 100 de ani! Cum consumăm seminţele de chia?
Publicat pe 05.05.2015 la 21:15 Actualizat pe 05.05.2015 la 21:48
Seminţele de chia sunt vedetele acestui an, beneficiile acestora fiind cunoscute şi recomandate de tot mai multe persoane. Chiar dacă nu au beneficiat de prea multă popularitate în bucătăria românească, seminţele de chia reprezintă un izvor de energie, sănătate şi tinereţe.
Seminţele de chia sunt vedetele acestui an, beneficiile acestora fiind cunoscute şi recomandate de tot mai multe persoane. Chiar dacă nu au beneficiat de prea multă popularitate în bucătăria românească, seminţele de chia reprezintă un izvor de energie, sănătate şi tinereţe.
Semințele de chia sunt considerate, pe bună dreptate, aliatele unui organism puternic și sănătos. Datorită conținutului crescut de proteine, aceste alimente cresc nivelul de energie al organismului.
Consumul regulat al semințelor de chia ajută la reglarea nivelului glicemiei (zahărului) din sânge și la combaterea riscului de apariție a diabetului sau la prevenirea cancerului.
Poți include semințele în salate, iaurturi, cereale, supe, pâine făcută în casă, alte tipuri de mâncare, până la băuturi, inclusiv în limonadă! Cel mai important este consumul seminţelor şi nu neapărat combinaţia. Astfel, dacă pui seminţele într-o sticlă de apă, pe care o vei consuma în decursul unei zile, beneficiile vor fi la fel de miraculoase. Ele vor reține apa și te vor ajută să te hidratezi mai bine și pe termen mai lung.
Semințele de chia le mai poți pregăti rapid sub formă unei budinci cu un gust ușor dulce sau sărat; această din urmă seamănă cu niște icre și le poți pune sare, ceapă, etc. Icrele din semințe de chia la final devin tartinabile (apa, sare, zeamă de lămâie, ulei, ceapă, semințe) și le poți gustă întinse pe o bucată de pâine neagră sau integrală, alături de legume.
Citeste si:
Cura de slăbire Yo-Yo! Scapă de 5 kilograme în 3 zile
Scapă de ridurile de pe buze şi din jurul gurii cu o cremă 100% naturală, preparată în casă