Este oficial! Înscrierea la ora de RELIGIE se face o singură dată şi este valabilă permanent

Anul acesta o nouă controversă a făcut schimbări în programa şcolară a elevilor, după ce Curtea Constituţională a publicat în Monitorul Oficial decizia de a schimba religia, ca obiect de studiu, din materie obligatorie, în una opţională.

În urma acestor neînţelegeri, Patriarhia vine să facă lămuriri cu privire la modalitatea de înscriere a elevilor la ora de religie. "Înscrierea la ora de Religie se face prin cerere scrisă a elevului major/a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor. Schimbarea opțiunii se face tot prin cerere scrisă și depinde exclusiv de libertatea de conștiință a părintelui, a tutorelui legal sau a elevului major 1(conform Deciziei nr. 669/2014 a Curții Constituționale a României). Un părinte care a optat o dată pentru o anumită variantă nu poate fi obligat să mai aleagă încă o dată, adică să mai facă o altă cerere în același sens. Textele celor două acte normative sunt clare în această privinţă, doar schimbarea opțiunii se face printr-o altă cerere", se arată în comunicatul oficial remis de către Patriarhia Română.

"Metodologie nu face referire la faptul că elevii trebuie să se reînscrie în fiecare an la ora de Religie (ceea ce ar fi, oricum, în neconcordanță cu Legea nr. 153/2015), ci se referă la perioada în care trebuie să se depună la secretariatul unității de învățământ cererile menționate în art. 3, alin. (1) și (3), adică cererile de înscriere (pentru cei care nu și-au exprimat niciodată opțiunea de a participa la ora de Religie), respectiv de schimbare a opțiunii (pentru cei care și-au exprimat cândva opțiunea de a participa la această oră)," mai scriu reprezentanţii Patriarhiei.

E.V.

Citeşte şi


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro