De ce nu e bine să întreţii relaţii intime când faci tratament cu ovule

 

În timpul tratamentului cu ovule ai interzis la sex sau nu? Tratamentul se face seara, pentru că ovulul se topeşte în interiorul vaginului tău şi începe să se scurgă în exterior dacă nu stai întinsă. Iar dimineaţa, neapărat este recomandat duşul vaginal.

În cele mai multe cazuri, ovulele sunt prescrise pentru tratarea infecţiilor vaginale, însă ele pot fi folosite şi ca metodă contraceptivă. Infecţiile vaginale pot fi cauzate de infecţii bacteriene, candidoze sau parazitare.

În timpul tratamentului şi după tratament se va acorda o atenţie deosebită prevenirii recontaminării, în scopul evitării recidivelor. Pentru aceasta, se vor depista şi se vor trata la pacient, partener sau oricare din membrii familiei orice altă localizare a candidozelor.

Toaleta locala se va face după spălare pe mâini cu apă şi săpun, iar vasele folosite pentru toaleta intimă vor fi spălate, opărite şi dezinfectate cu alcool, lenjeria intimă se fierbe, se calcă cu fierul încins şi se schimbă zilnic, se va trata obligatoriu partenerul dacă este bolnav sau purtător sănătos, iar întotdeauna înainte de contact, partenerul se va spăla pe organele genitale externe cu apă şi săpun. 

Ovulele asigură vindecarea proceselor inflamatorii de la nivelul vaginului, colului uterin, organelor genitale interne, precum şi a inflamaţiilor pelvine de diferite cauze. 

Părerea medicilor este împărţită, jumătate spun că nu este problemă daca aveţi relaţii intime, cealaltă jumătate interzic total acest contact sexual. 

"Da, puteţi avea contact sexual, dar numai protejat şi doar înainte de a pune ovulul, nu după aceea." a declarat Dr. Andreas Vythoulkas, conform www.csid.ro.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte şi: Ce pățești de la prea mult sex?


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest