EXCLUSIV / Cum a fost "aranjat" de Parchet un dosar care vizează şefi din Poliţie! Documente explozive
De Narcis Voica.
Publicat pe 09.01.2018 la 23:59
Actualizat pe 09.01.2018 la 23:33
SPYNEWS prezintă documente incredibile, care demonstrează cum sunt "aranjate" de procurori dosarele care îi vizează pe poliţiştii acuzaţi de fapte grave.
SPYNEWS prezintă documente incredibile, care demonstrează cum sunt "aranjate" de procurori dosarele care îi vizează pe poliţiştii acuzaţi de fapte grave.
Un caz scandalos, petrecut recent la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu, demonstrează că, în faţa sistemului găunos, oamenii de rând nu au nicio şansă. După ce ofiţeri din comanda IPJ Giurgiu au furnizat date confidenţiale unui poliţist de la Circulaţie care avea calitatea de civil într-o petiţie, victima abuzului a făcut plângere penală, in rem, pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere, pentru abuz în serviciu. Reclamantul a explicat în plângerea penală că persoanele care deţineau informaţiile "sifonate" erau doi şefi de servicii, iar beneficiarul – un ofiţer de la Poliţia Rutieră, indicându-i pe toţi trei, ca martori, pentru a fi audiaţi. Dintre toţi procurorii din Giurgiu, dosarul a ajuns, "surprinzător"!, pe mâna procurorului care supraveghează dosarele Poliţiei Rutiere şi are o relaţie apropiată de beneficiarul abuzului în serviciu. Drept urmare, reclamantul a solicitat recuzarea procurorului şi repartizarea dosarului unui alt magistrat, explicând că relaţia de prietenie profesională dintre anchetator şi anchetat ar putea influenţa rezultatul investigaţiilor. Recent, însă, Anda-Maria Băleanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, a dat un verdict incredibil: a respins cererea de recuzare, explicând, totodată, că dacă procurorul e prieten cu cel anchetat, nu înseamnă că nu îşi va face meseria ca la carte!
Altfel spus, în opinia şefei de parchet, un poliţist de la Investigaţii Criminale nu poate fi bănuit că ar fi părtinitor dacă şi-ar cerceta un vecin suspectat de furt, un judecător nu ar trebui să se abţină atunci când este repartizat să judece o cauză în care o rudă a sa este parte, iar un jandarm va aplica legea ad litteram dacă va fi trimis să-şi amendeze cu coleg care consumă, în timpul liber, băuturi alcoolice pe domeniul public...
Şocat de ordonanţa şefei de parchet, reclamantul sesizat Parchetul General şi Consiliul Superior al Magistraturii, într-o încercare disperată de a obţine repartizarea dosarului unui alt procuror, care nu se trage de şireturi cu persoanele pe care le anchetează.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.