EXCLUSIV / Drama incredibilă a tânărului cu un picior de elefant! La ce umilinţă este supus arădeanul!
Publicat pe 04.09.2015 la 23:58 Actualizat pe 04.09.2015 la 23:44
Cazul unui tânăr din Arad i-a şocat pe medici. Dumitru Sârb, în vârstă de 29 de ani, trăieşte de când se ştie cu o malformaţie rară. Situaţia bărbatului este cu atât mai grea cu cât trăieşte în condiţii grele, doar cu fratele său, dintr-o pensie lunară de 272 de lei.
Cazul unui tânăr din Arad i-a şocat pe medici. Dumitru Sârb, în vârstă de 29 de ani, trăieşte de când se ştie cu o malformaţie rară. Situaţia bărbatului este cu atât mai grea, cu cât trăieşte în condiţii grele, doar cu fratele său, dintr-o pensie lunară de 272 de lei.
Dumitru Sârb a ajuns pentru prima oară la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean din Timişoara în urmă cu patru ani. Născut cu o malformaţie care îl face să aibă un "picior de elefant", Dumitru a ajuns la spital abia la vârsta de 25 de ani. S-a obişnuit atât de mult cu problema piciorului său, încât a ignorat boala în tot acest timp.
La vârsta de 14 ani, piciorul a început să i se umfle tot mai mult, iar la vârsta de 25 de ani a ajuns pe mâna medicilor din Timişoara, care l-au diagnosticat cu Neurofibromatoza Recklinghausen, o boală foarte rară, care i-a şi determinat pe medicii din Timişora să prezinte cazul la congresele internaţionale.
A fost operat, iar astăzi, după patru ani de la cele două intervenţii chirugicale, Dumitru este nevoit să muncească pentru că nu se descurcă din pensia de handicap pe care o primeşte, cea de 272 lei pe lună. "Muncesc cu ziua, mă mai ajută şi unchiul meu, iar zilnic străbat aproximativ 32 de kilometri de la locul în care lucrez până acasă. Uneori mă ia câte un consătean cu maşina şi mă lasă în faţa porţii, de milă. Piciorul nu este vindecat, medicii mi-au spus că este nevoie să aştept aproximativ doi ani până la următoarea intervenţie. Cea de a treia operaţie nu va fi la fel de complicată, deoarece medicii au extirpat deja cele 8 kilograme care erau în plus, iar acum este nevoie de o tijă şi să îmi formeze gamba şi talpa", a povestit Dumitru, în exclusivitate pentru SPYNEWS.ro.
Nu şi-a îndeplinit cel mai mare vis
În urmă cu patru ani, înainte de mult aşteptata operaţie, Dumitru visa să poată merge pe bicicletă şi să poată face lucruri pe care nu le-a făcut niciodată. Lucruri care pentru noi sunt mult prea mărunte. Dumitru nu a mers niciodată cu bicicleta, nu a jucat fotbal şi nu a putut alerga cu prietenii lui în faţa casei, aşa cum ceilalţi o făceau. "Nu am reuşit să îmi îndeplinesc visurile până acum, însă nu mi-am pierdut speranţa. Am zis că după ce voi fi vindecat definitiv mă voi concentra mai mult şi pe viaţa sentimentală. Visez să îmi întemeiez o familie, să mă însor şi să fac copii", a adăugat tânărul arădean.
Anul trecut şi-a îngropat bunica
Dumitru locuieşte cu fratele său într-o casă fără curent dintr-o comună arădeană şi se întreţine dintr-o pensie de 272 de lei, fiind ajutat să supravieţuiască de unchiul său. Au fost nevoiţi să îşi îngroape bunica din puţinul pe care îl aveau, cu ajutorul unchiului său.Tot el, fratele mamei sale, se zbate şi pentru ca tânărul să poată beneficia de cea de-a treia operaţie, care i-ar permite să ducă o viaţă mai bună.
Citeşte şi: