EXCLUSIV / Giani Kiriţă, chemat de urgenţă în faţa judecătorilor, într-un dosar DIICOT! Documente explozive

+5 click pentru
galerie

Giani Kiriţă este obligat să dea explicaţii într-un dosar DIICOT, fiind citat peste câteva zile la tribunal, după ce procurorii de la Crimă Organizată au solicitat confiscarea unor corpuri delicte ridicate în timpul anchetei.

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au deschis, recent, un proces la Tribunalul Bucureşti, în care fostul fotbalist are calitatea de intimat (parte într-un proces care se află în situaţia unui pârât în caz de recurs sau în altă cale de atac – n.r.).

Conform portalului instanţelor de judecată (facsimil sus), obiectul dosarului este "confiscarea specială" - art. 315, lit. C - din Noul Cod de Procedură Penală, care prevede "sesizarea judecătorului de cameră preliminară cu propunerea de luare a măsurii de siguranţă a confiscării speciale". Potrivit legii, procurorii pot solicita confiscarea specială a corpurilor delicte depuse la dosar în timpul anchetei, acestea putând fi: arme albe, substanţe periculoase, arme deţinute ilegal, droguri de mare risc, documente false, bancnote falsificate, CD-uri, DVD-uri sau memory-stick-uri cu imagini compromiţătoare, bani proveniţi din proxenetism sau trafic de droguri etc. (facsimil jos)Procesul în care Giani Kiriţă urmează să se prezinte pe 28 februarie în faţa judecătorilor ar putea avea legătură cu un dosar în care DIICOT a solicitat, la finele anului trecut, încetarea urmăririi penale faţă de fostul fotbalist, cercetat pentru "deţinere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu". (facsimil jos)Anul trecut, când în presă au apărut informaţii potrivit cărora Giani Kiriţă ar fi fost vizat de o anchetă DIICOT, fostul fotbalist s-a declarat revoltat şi a respins categoric acuzaţiile: "Imaginea mea are și va avea mult de suferit. Astea sunt cele mai mari minciuni! Asta o să o rezolv eu. Toți cei care mă cunosc mă știu ce fel de om sunt. Neg tot și ne vom vedea în instanță!" Varianta fostului sportiv a fost susţinută şi de magistratul Mihaela Porime, procuror-șef în cadrul DIICOT, care, la momentul respectiv, a explicat reprezentanţilor mass-media: "Nu confirmăm existența unui dosar pe numele lui Giani Kiriță".

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest