EXCLUSIV Ginerele lui Ceauşescu face bani de pe urma Revoluţiei

Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu, decedată în urmă cu opt ani, a câştigat în instanţă contravaloarea bunurilor care i-au fost confiscate în 1990.

Judecătorii bucureşteni au admis "în parte cererea formulată de reclamantul Oprean Ioan Mircea, în contradictoriu cu pârâtul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie" şi au obligat Ministerul Public "la plata către reclamant a sumei de 89.416 lei, reprezentând contravaloare bunuri şi a sumei de 808 lei, cheltuieli de judecată".

I-au confiscat şi hainele

Nu este pentru prima oară când Mircea Oprean încearcă recuperarea bunurilor confiscate în perioada imediat următoare Revoluţiei. Într-unul din dosarele aflate pe masa judecătorilor, ginerele lui Nicolae Ceauşescu declara: "În urma evenimentelor din luna decembrie 1989, atât eu, cât și soția mea, Zoia Elena Ceaușescu, am fost arestați iar asupra bunurilor proprietatea noastră s-a dispus măsura asigurătorie. Pe 2 martie 1990, procurorii Ivan Virgil, Nicolae Vasilescu și Ilie Picioruș, de la Parchetul General, s-au deplasat la locuința noastră din strada Cosmonauților, numărul 2-4, de unde au confiscat mai multe obiecte de uz personal. Printre aceste bunuri s-au aflat și obiecte de îmbrăcăminte indispensabile traiului nostru (al subsemnatului și al soției mele), care sunt considerate umanitare și, datorită caracterului lor personal, sunt exceptate de la indisponibilizarea prin măsuri asigurătorii". Printre bunurile confiscate s-au aflat haine de blană, costume, pulovere, zeci de tricouri, pantofi, genţi de damă, pantofi, ciorapi şi batiste. Mircea Oprean a fost timp de 26 de ani soţul Zoiei Ceauşescu, până la decesul acesteia survenit în urma unui cancer pulmonar, în noiembrie 2006.

Citeşte şi   Lovitură dură pentru Narcisa Guţă! Vezi ce i s-a întâmplat chiar în ziua în care trebuie să apară în faţa judecătorilor

BOMBĂ Laura Lavric în lacrimi! A fost umilită de sora ei!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro