EXCLUSIV / O nouă lovitură pentru adolescentul obez din Braşov! Un lucru banal îi poate aduce moartea puştiului abia operat!

Gabi are doar 13 ani, însă copilăria lui a fost una de coşmar, după ce a aflat că suferă de obezitate morbidă. Ajuns la 183 de kilograme, tânărul braşovean a fost operat de urgenţă, însă necazurile nu se opresc aici.

Nu îşi dorea decât să devină un copil normal, să alerge, să joace fotbal sau să se plimbe cu bicicleta. Visul lui este pe cale de a se îndeplini, însă fericirea lui costă mult. În urma operaţiei de micşorare a stomacului, Gabi Oaida este nevoit să urmeze un regim extrem de strict, iar plimbările de altădată sunt istorie. Mai mult decât atât, zilele trecute adolescentul a încercat să meargă la şcoală pentru prima oară după o pauză lungă, însă a fost la un pas de  un dezastru. "În drum spre şcoală lui Gabi i s-a făcut foarte rău. Din cauza efortului, cel mai probabil. S-a învineţit în jurul gurii, respira foarte greu şi nu se putea deplasa. Din păcate pentru el nu va putea merge încă la şcoală, mai aşteptăm puţin. Este foarte trist din cauza asta, însă înţele că practic orice efort depus îi poate face rău şi se poate întâmpla o tragedie", a mărturisit mama lui Gabi, în exclusivitate pentru SPYNEWS.ro.

Gabriel Oaida are doar 13 ani şi cântărea 183 de kilograme. În fiecare lună ia în greutate, în ciuda dietelor pe care le-a urmat. Pe lângă boala nemiloasă, adolescentul suferă de alte boli asociate. În fiecare lună ia în greutate câte 800 de grame şi nimic nu mai pare să îl ajute. Îi e greu când ceilalţi îl marginalizează, când aude şuşoteli în autobuz sau când nu se poate bucura de micile bucurii ale vieţi. A respectat cu stricteţe toate curele de slăbire, care însă, în cazul lui, nu au avut niciun rezultat. "Mi-au dat şapte diete. Vreau să devin un copil normal", spunea Gabriel Oaida pentru un ziar local, în urmă cu ceva timp. Speranţa lui a rămas o intervenţie chirurgicală, care a şi avut loc în urmă cu puţin timp, într-un spital din Braşov. Acolo, chirurgul Bogdan Moldovan i-a readus zâmbetul pe buze adolescentului.

În urma operaţiei Gabriel ar putea slăbi în următoarea lună 20 de kilograme. "În trecut se spunea că adolescenţii nu au voie să fie operaţi decât după 18 ani şi s-a constatat că acest efect era dezastruos. Încă cinci ani de luptă cu greutatea, o luptă inegală, ar fi însemnat pierdea foarte multor pacienţi tineri. Pentru Gabi şi Flavius ar fi însemnat pierderea vieţii", a declarat chirurgul Bogdan Moldovan, medicul care i-a operat.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro