EXCLUSIV Primele măsuri în cazul tânărului mort în Secţia 10! Comandantul Adrian Dinu, înlocuit din funcţie

În urma anchetei desfăşurate de Poliţia Capitalei, şeful Secţiei 10 a plătit oalele sparte de subalternii săi.

Potrivit informaţiilor obţinute de spynews.ro există posibilitatea ca Adrian Dinu să conducă o altă secţie de poliţie. În acest caz măsura nu ar atârna atât de greu la dosarul profesional al comisarului-şef, cel în "ograda" căruia în noaptea de 4/5 martie un tânăr de 26 de ani şi-a pierdut viaţa ca urmare a loviturilor primite din partea agentului de poliţie George Ştefan Iosipescu.

"Torturi şi alte cruzimi"

Moartea lui Gabriel-Daniel Dumitrache nu este singurul incident petrecut în Secţia 10. Un document incendiar descoperit de reporterii spynews.ro aruncă în aer această ipoteză. Raportul pe Drepturile Omului întocmit de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru anul 2013 este - zicem noi - lămuritor.  La capitolul "Torture and Other Cruel, Inhuman, or Degrading Treatment or Punishment" - adică  "Torturi, Cruzimi, Tratamente Inumane şi Degradante" - experţii guvernului american vorbesc despre faptul că există "rapoarte care vorbesc despre abuzuri ale poliţiei asupra celor reţinuţi". "În august(n.r - 2013), un om a fost spitalizat după ce a fost bătut în Secţia 10. Comandantul Secţiei a declanşat o investigaţie internă. Rapoarte despre abuzuri ale poliţiştilor din acestă secţie au apărut şi în anii trecuţi, în media", se mai arată în documentul întocmit de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Ce este foarte clar este că aceste rapoate întocmite de americani sunt studiate cu atenţie de ţările cărora li se adresează. Ce este neclar este de ce nu s-a făcut nimic pentru a schimba ceva din modul "de lucru" al agenţilor din Secţia 10.

Poliţistul vinovat a fost arestat preventiv

Investigaţiile demarate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucuresti, imediat după decesul lui  Daniel Dumitrache, în noaptea dintre 4 spre 5 martie, încearcă să elucideze condiţiile în care a murit acesta. Un martor ocular susţine că Dumitrache a fost bătut crunt, iar poliţiştii l-au legat cu cătuşele de nişte gratii şi l-au torturat, curentându-l de trei ori cu un aparat cu electroşocuri. Ultima descărcare electrică a fost însă fatală. Mai ales că parcagiului îi fusese deja ruptă splina şi avea hemoragie internă. Poliţistul vinovat a fost arestat preventiv la o săptămână de la incident.

Citeşte şi  Atac sinucigaş! Un militar a decedat şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro