Homepage » Actualitate » EXCLUSIV / Reacţia scandaloasă a "halatelor albe" care infectează pacienţii cu bacterii ucigaşe!

EXCLUSIV / Reacţia scandaloasă a "halatelor albe" care infectează pacienţii cu bacterii ucigaşe!

De Narcis Voica.
Publicat pe 19.07.2016 la 23:59 Actualizat pe 20.07.2016 la 00:00

Soarta pacienţilor din spitalul Oneşti pare pecetluită, fiindcă pisicile "tomberoneze" vor umbla în continuare pe aşternuturile "sterile", cu voie de la "boşi".

Soarta pacienţilor din spitalul Oneşti pare pecetluită, fiindcă pisicile "tomberoneze" vor umbla în continuare pe aşternuturile "sterile", cu voie de la "boşi".
După ce, ieri, SPYNEWS a publicat imagini incredibile cu mai multe pisici care şi-au făcut culcuş în spălătoria "sterilă" a pavilionului "Boli infecţioase", jurnaliştii noştri au solicitat un punct de vedere din partea autorităţilor locale. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Bacău s-au declarat şocaţi de situaţie şi au susţinut că au "trimis urgent o echipă la Oneşti, pentru a evalua situaţia şi, în funcţie de rezultate, să se ia măsurile care se impun". Însă şefa Spitalului Municipal Oneşti, manager Oana Secară (foto jos) nu a părut prea afectată de situaţie, încercând să explice, într-un comunicat oficial, că ea nu a făcut nicio uşă pentru pisicile respective, că felinele care apar în imaginile publicate de SPYNEWS nu au intrat în spălătorie şi că adevărata problemă ar fi lipsa unui adăpost pentru "pisicile comunitare".

Iată ce a răspuns dr. Oana Secară atunci când a fost întrebată dacă este normal ca mâţele care se îndoapă cu şobolani să stea tolănite pe aşternuturile "sterile": "În momentul de faţă verificările făcute de serviciul tehnico-administrativ arată că nu există nicio cale de acces pentru animale în spaţiile spălătoriei spitalului. Pentru pisicile comunitare nu există adăpost în oraş, fapt pentru care ele circulă în vecinătatea spitalului, fiind abandonate în zona parcului municipal aflat în imediata apropiere. De fiecare dată când animalele au creat probleme, serviciul DDD din cadrul spitalului a fost alertat, care împreună cu serviciile specializate din cadrul primăriei au fost rezolvate problemele". NO COMMENT! (n.r.)

Ieri, SPYNEWS a relatat că un tânăr din Oneşti aflat în vizită la o rudă internată în Secţia de Boli Infecţioase a spitalului din municipiu a surprins imagini incredibile. Culmea, în timp ce la Bucureşti cadrele medicale sunt anchetate pentru că doi pacienţi au murit după ce au fost infectaţi cu bacterii - unul dintre ei fiind năpădit de viermi -, la Bacău pisicile maidaneze şi-au făcut culcuş în subsolul clădirii în care sunt internaţi pacienţi diagnosticaţi cu afecţiuni grave. Şi nu oriunde, în atelierul instalatorului sau în spaţiul destinat centralei termice, ci în spălătoria "sterilă" a secţiei, unde, teoretic, n-ar trebui să intre nici musca.
Chiar dacă la Oneşti pisicile cotrobăie prin tomberoane după mâncare şi se hrănesc cu şoareci, apoi îşi fac siesta printre aşternuturile bolnavilor, specialiştii în medicină susţin că există reguli stricte în privinţa lenjeriei bolnavilor. "Depozitarea lenjeriei curate se face în spaţiul destinat acestui lucru, bine aerisit, ferit de umezeală, de praf sau de posibilităţi de contaminare prin insecte sau rozătoare. Acest spaţiu este dotat cu rafturi din material lavabil, etichetate şi numerotate. La predarea lenjeriei aceasta va fi ambalată în saci de plastic transparent, iar transpotul acestora se va face numai pe cărucioare dezinfectate. Lenjeria sterilă se păstrează în recipiente de dimensiuni adecvate, etanşe. Rafturile de depozitare se şterg umed şi se dezinfectează zilnic folosind un dezinfectant pentru suprafeţe. În ambele zone ale spălătoriei, atât în cea murdară cât şi în cea curată, zilnic, după terminarea activităţii se va face o curăţenie și dezinfecţie terminală", se menţionează într-un document oficial.

foto: tolo.ro

Pacient devorat de viermi la Spitalul de Arşi
Culmea, reacţia halucinantă a conducerii Spitalului Oneşti vine în contextului unui scandal de proporţii legat de bateriile din spitale. Medici din cadurl Spitalului de Arşi din Capitală sunt cercetaţi de poliţiştii de la Serviciul Omoruri, după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat un film în care apărea un pacient năpădit de viermi. Pacient care, între timp, a murit. Medicul Camelia Roiu, anestezist la Spitalul de Arşi din Capitală, a declarat, la scurt timp după ce a fost audiată de poliţişti, că ea a fost cea care a trimis filmuleţul cu pacientul care avea larve pe răni. În trecut, a explicat ea, situaţiile de acest gen erau sporadice. "Acum zeci de ani am văzut nişte larve, de-a lungul vremii erau cazuri sporadice. Am făcut în disperare filmul pe care i l-am trimis jurnalistului Tolontan. Ştiu că am colegi care vor să mă linşeze, dar am şi colegi pe care-i stimez şi care îşi fac meseria aşa cum trebuie", a explicat anestezistul, potrivit revistabistritei.ro. Conform acesteia, autorităţile ştiau de mult de nereguli. "Sunt foarte multe nereguli în spital, asistentele au fost nevoite să facă determinări de grup de sânge ele nefiind calificate. Rata de supravieţurire în Spitalul de Arşi este foarte mică, pacienţii pe care-i preiau am ajuns să-i transfer cât mai repede pe alte secţii", a completat Camelia Roiu.

Pensionară ucisă de "halatele albe"
În acelaşi spital s-a înregistrat recent un alt caz revoltător. O pacientă de 79 de ani a fost adusă cu ambulanţa din provincie, având leziuni grave provenite de la muşcături de câine. Pentru că se afla în şoc hemoragic, pacientei i s-a făcut o transfuzie de sânge. Numai că femeia a primit sânge din grupa A pozitiv, în loc de grupa B, cea pe care o avea. Aşa că, în câteva ore starea ei s-a agravat, iar în final pacienta a decedat. Mai mult, potrivit tolo.ro, atât bărbatul mâncat de viermi, cât şi pensionara moartă ucisă de transfuzie, erau infectaţi cu bacterii rezistente la antibiotice.

N-au învăţat nimic din tragedia "Colectiv"
Indignat de ceea ce s-a întâmplat la Arşi, ministrul Sănătăţii a delclarat: "Singura măsură rezonabilă este închiderea spitalului". Vlad Voiculescu a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, că a discutat de mai multe ori despre închiderea Spitalului de Arşi: "Este inacceptabil ca după 6 luni de la Colectiv noi să nu fi învăţat nimic, spitalul nu oferă condiţii proprii pentru pacienţi şi pentru personalul medical. Singura măsură rezonabilă este închiderea spitalului şi transferul activităţii. Trebuie să vedem unde pot fi duşi pacienţii. Au fost verificaţi, există o problemă de management, o problemă de infrastructură. Angajaţii spitalului sunt şi ei responsabili. Medicii nu pot fi învinovăţiţi în masă. Dacă acum are loc o mare explozie, pacienţii trebuie să fie duşi în străinătate".

Victimele din Colectiv, ucise de bacterii
Mai mult decât elocvent în acest scandal este un interviu oferit, sub protecţia anonimatului, de un medic de la Arşi, în luna decembrie a anului trecut, în care acesta explica faptul că multe dintre victimele din Clubul Colectiv au murit din cauza bacteriilor din unitatea spitalicească.
Iată un fragment al interviului publicat de tolo.ro:
" (...) – Care este lucrul pe care-l considerați cel mai important de spus publicului din tot ce s-a întîmplat cu oamenii răniți la Colectiv?
– Că mulți dintre răniți au murit cu zile. La noi, la Spitalul de Arși, majoritatea au murit cu infecție cu diverși germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arși, dar știu de la colegi de la alte spitale că situația este asemănătoare.

– Nu așa mor, de regulă, oamenii cu arsuri grave?
– În lumea civilizată, nu. Nu vreau să invoc acum studii din SUA și nici să intrăm în cifre, dar acolo rata de supraviețuire este mult mai mare.

– Dar bacteria piocianic exista înainte de Colectiv.
– Sigur că exista. Tocmai asta e problema! La Spitalul de Arși oamenii mor pe capete de ani de zile din cauza septicemiei dezvoltate din bacterii. De ce n-au fost anunțate familiile din primele zile, ca să aibă opțiunea de a-i transporta în străinătate?! (...)"

În articolul
EXCLUSIV / Reacţia scandaloasă a "halatelor albe" care infectează pacienţii cu bacterii ucigaşe!
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Bia de la Mireasa, sezonul 8, o nouă schimbare de look. Cum arată acum soția lui Robert / FOTO
Showbiz intern • la 17:30
Bia de la Mireasa, sezonul 8, o nouă schimbare de look. Cum arată acum soția lui Robert / FOTO
  • Bia de la Mireasa, sezonul 8, a apelat la o schimbare de look
  • Cum arată acum soția lui Robert și ce au sărbătorit cei doi
Vești bune pentru români! A fost lansat programul ”primul student din familie”. Cine poate beneficia de ajutor financiar
Stiri interne • la 17:15
Vești bune pentru români! A fost lansat programul ”primul student din familie”. Cine poate beneficia de ajutor financiar
  • Ce înseamnă programul ”primul student din familie”
  • Guvernul vine cu un nou beneficiu pentru studenți
Alertă la un spital din București! A fost înregistrat primul caz de febră tifoidă. Care sunt simptomele
Stiri interne • la 16:59
Alertă la un spital din București! A fost înregistrat primul caz de febră tifoidă. Care sunt simptomele
  • Alertă la Spitalul Victor Babeș din Capitală
  • Primul pacient din 2024 cu febră tifoidă
Acces Direct. Georgian vrea să își recupereze fetița, după ce a fost luată de fosta lui soție. Femeia ar fi maltratat copilul: ”A trântit...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 16:48
Acces Direct. Georgian vrea să își recupereze fetița, după ce a fost luată de fosta lui soție. Femeia ar fi maltratat copilul: ”A trântit...” / VIDEO
  • Georgian și-a spus povestea în lacrimi
  • Bărbatul își dorește ca fiica lui să fie adusă acasă la el
Cornel Dinicu scapă de arestul la domiciliu. Patronul de la Ferma Dacilor va merge la locul unde a avut loc tragedia pentru a aduce un omagiu victimelor
Stiri interne • la 16:33
Cornel Dinicu scapă de arestul la domiciliu. Patronul de la Ferma Dacilor va merge la locul unde a avut loc tragedia pentru a aduce un omagiu victimelor
  • Cornel Dinicu a scăpat de arestul la domiciliu
  • Afaceristul va merge la Ferma Dacilor pentru a aduce un omagiu victimelor
Iuliana Tudor, declarații emoționante după moartea mamei sale. Cum a reușit peste suferință: ”E o luptă” / VIDEO
Emisiuni TV • la 16:22
Iuliana Tudor, declarații emoționante după moartea mamei sale. Cum a reușit peste suferință: ”E o luptă” / VIDEO
  • Cum a trecut Iuliana Tudor peste pierderea mamei sale
  • Prezentatoarea TV a fost profund afectată
Vezi toate știrile noi
Recomandări
"A început şi pe aici să dea. Treaba groasă cu ruşii ăştia". Localnicii din Frecăţei, speriaţi de drona prăbuşită la 7 km de Brăila
recomandare pe observatornews.ro
"A început şi pe aici să dea. Treaba groasă cu ruşii ăştia". Localnicii din Frecăţei, speriaţi de drona prăbuşită la 7 km de Brăila
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa tatălui fetei
recomandare pe as.ro
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa tatălui fetei
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Romania TV
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Romania TV
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Tinerii din România care pot primi 330 de lei lunar, timp de doi ani
recomandare pe antena3.ro
Tinerii din România care pot primi 330 de lei lunar, timp de doi ani
Horoscop 30 martie 2024. Taurii au parte de noi oportunități în sfera profesională. Leii sunt apreciați de cei din jur
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 30 martie 2024. Taurii au parte de noi oportunități în sfera profesională. Leii sunt apreciați de cei din jur
Se dau bani în plus pentru o categorie de părinți, din aprilie. Condiții de acordare și acte necesare
recomandare pe antena3.ro
Se dau bani în plus pentru o categorie de părinți, din aprilie. Condiții de acordare și acte necesare
Floarea pe care să o plantezi lângă morcovi. Va ţine la distanţă dăunătorii, aşa procedează bunicii
recomandare pe playtech.ro
Floarea pe care să o plantezi lângă morcovi. Va ţine la distanţă dăunătorii, aşa procedează bunicii
Cele 3 zodii care vor străluci în aprilie. Sunt invidiate de toți, vin vești bune
recomandare pe playtech.ro
Cele 3 zodii care vor străluci în aprilie. Sunt invidiate de toți, vin vești bune
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
recomandare pe redactia.ro
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
recomandare pe redactia.ro
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
recomandare pe Ciao.ro
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
recomandare pe shtiu.ro
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
FOTO. Românca din Pașcani l-a zăpăcit pe bărbatul cu avere de 800.000.000 de euro! Cum arată tânăra
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Românca din Pașcani l-a zăpăcit pe bărbatul cu avere de 800.000.000 de euro! Cum arată tânăra
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
recomandare pe bzi.ro
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
recomandare pe bzi.ro
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
Rușii atacă tot mai aproape de România! Explozii la graniță!
recomandare pe dailybusiness.ro
Rușii atacă tot mai aproape de România! Explozii la graniță!
Atenție! Rămânem fără apă caldă și căldură
recomandare pe dailybusiness.ro
Atenție! Rămânem fără apă caldă și căldură
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
recomandare pe Jurnalul.ro
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
recomandare pe a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
Close