Homepage » Actualitate » EXCLUSIV Scandalul "Silicoane pentru VIP-uri"! Convorbiri incredibile între medici şi pacienţi! STENOGRAME

EXCLUSIV Scandalul "Silicoane pentru VIP-uri"! Convorbiri incredibile între medici şi pacienţi! STENOGRAME

Publicat pe 28.04.2014 la 15:46 Actualizat pe 28.04.2014 la 16:25

Spynews.ro a pus mâna - în exclusivitate - pe transcrierile interceptărilor telefonice aflate în dosarul medicilor de la Spitalul de Arşi.

Spynews.ro a pus mâna - în exclusivitate - pe transcrierile interceptărilor telefonice aflate în dosarul medicilor de la Spitalul de Arşi.

Discuţiile arată cum erau învăţaţi pacienţii să fenteze sistemul şi să declare alte afecţiuni pentru a putea beneficia de operaţii estetice.

Ca exemplu, într-o interceptare telefonică din septembrie 2013, reiese că unei pacientei i-a fost efectuată în spital o operaţie de rinoplastie de către echipa operatorie condusă de Nicolae Antohi, pacienta dând pentru acest serviciu o suma de bani "anterior efectuării internării şi încercând să obţină la indicaţiile medicului şi ale asistentei un bilet de trimitere cu diagnosticul deviaţie de sept care să îi permită internarea".

ASISTENTA C.: Asistenta doctorului A.. Buna ziua!
C. P.: Buna ziua! Ă.....C.P. sunt.... mâine sunt programată.. nu mâine poimâine cred pe doi...pentru operaţie.
ASISTENTA C.: Da.
C. P.: Aşa, şi aveam o întrebare că eu am luat trimiterea de la doctor de la doctorul de familie şi nu mi-a scris cum a spus domnul doctor.
ASISTENTA C.: Dar cum v-a scris?
C.P.: Diagnostic prezumtiv: alte boli ale nasului.. ale... aşa...
ASISTENTA C.: Adică nu v-a scris deviaţie de sept.
C.P.: Nu şi ştiu că domnul doctor a zis pentru chirurgie plastică, ceva de genul.
ASISTENTA C.: Nu, nu, nu a zis aşa. Către Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie - şi la diagnostic deviaţie de sept.
C.P.: Aha.
ASISTENTA C.: Da? Deci ... (neinteligibil)...
C.P.: Ea mi-a zis... Ea, doamna.. asistenta doamnei doctor că nu am putut să vorbesc cu doamna doctor a zis că este medic generalist şi că un medic specialist ar putea să mă trimită pe mine la spital.
ASISTENTA C.: Nu există, un medic... Adică toţi medicii de familie dau trimiteri pentru Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie cu diagnostic deviaţie de sept şi dumneaei nu poate. Sau cum?
C.P.: Notez şi mă duc la dânsa să-mi de alta.
ASISTENTA C.: Da, neapărat.

(....)

A.A.: Bun. Şi încă o problemă pe care să o discutăm. Banii cum doriţi lei sau euro?

V.S.: Nu am nici o problemă. Cum îi aveţi aşa-i aduceţi.

A.A.: Bun. Şi încă o problemă dacă mă puteţi ajuta, ăăă… anestezistul cam…eu nu mai ştiu ce tarife şi vroiam să fiu pregătită.

V.S.: Nu, în banii care i-am discutat intră şi anestezistul. Deci nu mai aveţi nimic de plătit în plus.

A.A.: Sunteţi sigur? Nu trebuie nimic?

V.S.: În banii ăia intră şi anestezistul şi tot, atât bustiera costă 1 milion. [...]

Într-o altă interceptate doctorul Ina Isac încerca să convingă o pacientă să îşi pună silicoane deşi aceasta era speriată de rezultatul primit la o analiză anterioară convorbirii

DR. INA I.: Ştii că, deci eu nu sunt genul de doctor care să-mi conving pacienţii, deci că punem implante sau că nu punem implante asta e treaba ta pur şi simplu. Pot să-ţi spun, deci că ecografiştii absolut t... deci nu am întâlnit niciun ecografist până acum care să zică să vină pacienţii la ei şi să le spună puneţi-vă implante, absolut toţi spun acelaşi lucru, eu nu ştiu , eu nu ştiu ce e porcăria asta, aqm impresia că le ţin nişte cursuri nişte, nişte tâmpenii.
S.T. : Nu ştiu, am înţeles de la el, că la un moment dat tot aşa a avut o pacientă care a vrut să-şi pună, el a zis să nu-şi pună şi că după un an a venit şi că are un nodul şi de fapt era cancer la sân.
DR. INA I.: Astea sunt poveşti, deci nu ştiu, tu faci ce vrei.
S.T. : Cum poate să zică aşa ceva, eu nu înţeleg?
DR. INA I.: Pentru că aşa fac toţi, deci toţi, toţi eu de aia ţi-am zis eu nu trimit pe nimeni la nicăieri pentru că ştiu că toţi fac la fel şi toţi sperie pacientele, eu de aia ţi-am şi zis să faci ecografia asta mai demult pentru că acuma e cu o zi înainte..
S.T. : e da...
DR. INA I.: ....ştiu că eşti speriată, eu ţi-am zis nu ai decât să citeşti pe internet implantele mamare nu determină cancer, iar dacă eventual apare un nodul ulterior este foarte uşor vizualizat pentru că nu are treabă cu glanda, deci eu nu mă ating de glandă, implantele le punem sub muşchi
S.T. : Mi-a spus ceva de genul că nu poate fi expus la foarte multe lovituri, în momentul în care eu îmi pun silicon sânul va fi conS.t lovit de ceva.
DR. INA I.: Ă..
S.T. : ...deci aşa mi-a spus exact aşa mi-a spus.
DR. INA I.: T, nu, nu ştiu ce să-ţi spun, deci tu faci cum vrei deci eu nu mă bag, înţelegi? Deci nu am nicio părere nu vreau sa zici că...(neinteligibil)... că te-am convins eu, că din cauza mea, eu îţi spun că ce ai acolo nu sună nimic dubios, asta pot să-ţi spun clar, deci nu ştiu...
S.T. : Deci aţi mai avut paciente fix cu aceleaşi ca la mine şi...
DR. INA I.: Da, foarte multe, foarte multe, deci eu de ieri am observat că ai nişte chisturi acolo de când te-am palpat, pentru că se şi palpează, se văd, se simt. ..se na, se simt adică nu se văd, eu le-am simţit şi erau destul de mari.
S.T. : Da.

(...)

DR. INA I.: Da, asta că ţi-am zis că avem un super loc, adică suntem în sala mică de jos unde totul ok, avem toate..., eşti pe primul loc, deaia ţi-am zis că putem face ambele operaţii dacă vrei tu.

S.T. : Ok.Deci la 7?

DR. INA I.: La 7 fără un sfert nemâncată, nebăută, pijama, papuci..

S.T. : Da.

DR. INA I.: Te duci în faţă la recepţie, spui că ai venit la mine la internare, fetele or să aibă o hârtie din partea mea îţi fac internarea după care te ia cineva jos la vestiar, pijama, papuci, după care te ia pe secţie ăâi screi analizel care ţi le-am scris eu în foaie şi după aceea te duce la radiografie facem şi radiografia la nas şi noi ne vedem la 8 şi 5- 8 şi 10 când mergem la operaţie mai facem nişte poze, evident că atuncea, de fapt, nici nu ţi-am făcut că nu era aparatul meu, de fapt ţi-am făcut doar la sâni şi facem desenul mai vorbim, vorbeşte şi domnul doctor anestezist cu tine şi după aia mergem la operaţie, dar să ştim ce operaţie care din ele, am înţeles clar.. implantele te hotărăşti, nu ştiu cum vrei tu, din punctul meu de vedere chiar nu am niciun fel de problemă

"Mai intră şi tu pe internet"

DR. INA I.: Momentan nu este, dar implantele nu au nicio legătură cu chistele sau cu nodului nu le afectează sub nicio formă, te rog frumos citeşte şi tu pe internet, mai intră şi tu pe internet..
S.T. : Păi, nu ştiu mai citesc şi pe internet degeaba la cate am citit şi v-am spus sunt total eronate toate detaliile care sunt pe net.
DR. INA I.: Nu ştiu, eu ţi-am spus ce cred eu, citeşte la mine pe site, nu ştiu citeşte pe situl altora îţi aduc...
S.T. : Nu înţeleg de ce sistemul ăsta..
DR. INA I.:..nu ştiu ce articole americane unde scrie că nu au nicio treabă cu cancerul, nu ştiu. Cred că toţi ecografiştii sunt porniţi împotriva doctorilor care pun implante, nu înţeleg altă treabă.
S.T. : Dar nu înţeleg de ce.
DR. INA I.: Pentru că sunt bătuţi în cap şi pentru că într-adevăr ecografia dacă o faci cu implant e un pic mai dificilă probabil pentru ei de citit. Nu ştiu chiar nu mă întreba, nici nu mă întreba, habar nu am. Deşi se spune clar că dacă implantul este pus sub muşchi nu are nicio treabă se vede foarte bine orice ce este pe glandă.

"Bine, spune-i de 1.300 sau zi-i că e 1.400 dar că îi fac reducere"


O interceptare din 26.09.2013 arata modul in care ajugeau clientii pe mana medicilor de la Spitalul de Arşi. Discutie între o pacientă şi un chirurg din dosarul "Silicoane pentru VIP-uri"

[…]I.: Uitaţi am şi eu câteva întrebări, aşa. Am şi eu o prietenă şi vrea să-şi facă şi ea operaţie. Ea nu are nasul aşa cocoşat cum l-am avut eu, ea îl are doar lung şi îl vrea doar micşorat.
DR.I.: Aşa.
I.: Acuma depinde cum consideraţi dvs. că trebuie făcut. Ea mi-a cerut sfatul, mi-a cerut foarte multe detalii, eu am ajutat-o cât am putut, eu v-am recomandat la ea, că aşa am fost foarte mulţumită şi vă spun şi acuma că sunt extrem de mulţumită.
DR.I.:Îhî Da.
I.: Aşa. Şi ea m-a întrebat, eu i-am dat nr. dvs. de telefon dar a zis că mai bine sun-o tu şi vorbeşte cu ea şi întreab-o de preţ, că ea mai mult de preţ îi este, ca orice om de altfel. Şi m-a pus să vă întreb cam cât a ajuns operaţia acum.
DR.I.: Măi acum operaţia este 1.400 de euro. Acuma nu ştiu, având în vedere că este prietena ta şi dacă nu ştiu şi în funcţie de cum îşi permite ea, să vină la consultaţie şi discutăm împreună, nu ştiu ce să zic.
I.: Am înţeles.
DR.I.: Da? Discutăm şi vedem, na, cât se poate, na, dacă asta e problema ei majoră.
I.: Ă, ea mi-a spus în mare că eu am întrebat-o: Dar tu de cât dispui? Că mi se pare normal să ştiu şi eu cam cât are omul să vă informez pe dvs. că aşa e normal.
DR.I.: Aşa, da
I.: Şi mi-a spus că cam în jur de 1.300 poate.
DR.I.: Da, e în regulă. Deci nu e…
I.: Şi eu am zis măi acuma rămâne între noi două, eu… pe mine m-a întrebat de f. mult timp cât a costat, eu vă zic foarte sincer că i-am zis că m-a dus la 1.200, că aşa mi s-a părut normal că să fie că nu ştiu am zis să fie şi munca dvs. pe viitor. Zic mă pe mine m-a costat 1.200, nu ştiu dacă s-a scumpit sau s-a mai ieftinit. Zic eu o s-o întreb şi dacă d-na dr….
DR.I.: Bine, spune-i de 1.300 sau zi-i că e 1.400 dar că îi fac reducere.
I.: Aşa mai bine aşa.
DR.I.: Aşa.
I.: Îi zic 1.400 şi în funcţie de gravitatea cazului.
DR.I.: Spune-i că eu sunt o persoană înţelegătoare şi că nu sunt chiar aşa, ştii
I.: Da, păi i-am spus că dvs….
DR.I.: Bine, păi dă-i nr. de telefon I. şi spune-i să mă sune când vrea ea şi să aranjăm o consultaţie.
I.: Păi şi aveţi cumva multe programări pentru operaţie că ea ar vrea cam de curând.
DR.I.: Da, am până pe 13 noiembrie.
I.: Nu, aoleu şi ea vrea până-n sărbători. Zic măi până-n sărbători …
DR.I.: Păi până-n sărbători se poate, care sărbători, de crăciun?
I.: De crăciun, până-n sărbători să fie OK că se gândeşte la…
DR.I.: Păi dacă oricum o să-i găsesc în prima jumătate a lui noiembrie şi într-o lună jumate ştii şi tu că e OK.
I.: Da, da, da. I-am spus şi eu depinde de om acum. Nu ştiu dacă trec foarte repede vânătăile, zic…
DR.I.: Spune-i şi tu că o să-i găsesc un loc în prima jumătate a lui noiembrie să ne uităm împreună în agendă, că ştii ce se mai întâmplă? Mai răceşte vreo pacientă mai fac rocadă între ele, s-ar putea, dacă vine mai repede la consultaţie pot să-i găsesc şi un loc mai repede, nu ştiu. Depinde şi când vrea să vină la consultaţie, da’ să vină, ştii?
I.: Da, da, da, că aşa i-am zis eu, zic măi depinde şi de consultaţie, m-a văzut, am stabilit un preţ, m-a programat şi pac gata. Păi atunci aşa rămâne, îi dau numărul dvs. pe ea o cheamă G., şi ca să ştiţi că este de la mine.[…]

(...)

DOAMNA 1: În decembrie nu voi avea cum, că nu am banii, la început. Aşa că, în ianuarie.

V.S.: Ca şi bani, deci, dacă faceţi rost măcar de jumătate, ca eu să achit... Pentru că eu trebuie să achit spitA.zarea şi implanturile, asta înseamnă minim 1000 de euro. Fără asta nu pot să vă operez. Eu pot să mă risc cu partea mea şi cu partea echipei, ca să zic aşa. Dar cu partea care trebuie să o... Am păţit-o o dată, personajul e oarecum cunoscut, unul de la Steaua, ... (nn: I-?) îl cheamă. Soră-sa, nu ştiu cine mi-a răspuns la telefon: Da, aduce! Bine, Ok, că ştiu, sunt convins că e om serios. Uite, cât de serios a fost, că a dispărut după operaţie. D-asta nu mai risc!

DOAMNA1: Da. Şi cât costă tot?

V.S.: 2000 de euro vă costă operaţia. Bustierele sunt un milion bucata, câte o să aveţi nevoie luaţi. Şi atât. în rest, medicamentele de după, creme, astea...

DOAMNA 1: Da, da. Vroiam să ştiu, de când mă internez până...

V.S.: Mie, ce-mi achitaţi sunt 2000. Mai departe, cred că totul, însumat, nu sare de încă o sută de euro.

DOAMNA 1: Ce mai trebuie să plătesc în spital?

V.S.: Nu, nu, nu!

DOAMNA 1: A, separat?

V.S.: Bustierele să vi le luaţi, medicamentele, reţeta de după operaţie. Tot ce ţine de spital întră în cele două mii.

DOAMNA 1: În acei 2000 de euro, am înţeles.

V.S.: Asta, cu implante Arion. Eu pot să pun din astea, în general. Unele paciente vin montate spre Mentor. Mentorul e mai scump cu 300 de euro, că e produs în America, nu-i produs în Europa. Şi din cauza taxelor e mai scump.

(nn: se adresează doamnei 2):

DOAMNA2: Şi la operaţia mea?

V.S.: La dumneavoastră, 1700 costă fară implant. Dacă o să trebuiască şi implant, mai adaugă 800 de euro implantul.

DOAMNA2: Eu n-am o problemă împotriva implantului, dar vreau în primul rând să arate...

V.S.: In momentul ăsta nu aveţi nevoie, dar, eu ştiu?, în primăvară cum o să mai arate sânii?! Că atunci...

DOAMNA2: In cazul în care se retrag foarte mult şi slăbesc şi...

V.S.: Atunci trebuie şi implant. La 1700 cât costă operaţia, se mai... 800 implantul. Deci, 2500.

În articolul
EXCLUSIV Scandalul "Silicoane pentru VIP-uri"! Convorbiri incredibile între medici şi pacienţi! STENOGRAME
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Xtra Night Show. Petrecere fabuloasă de ziua Andei Adam! Cântăreața împlinește 44 de ani și sărbătorește alături de prieteni: ”E prima oară...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 22:40
Xtra Night Show. Petrecere fabuloasă de ziua Andei Adam! Cântăreața împlinește 44 de ani și sărbătorește alături de prieteni: ”E prima oară...” / VIDEO
  • Anda Adam își sărbătorește ziua de naștere
  • Cântăreața petrece alături de aproape 80 de invitați
Imagini șocante, surprinse în Spitalul Județean de Urgență din Iași. Un șobolan a fost fotografiat după o hârtie igienică / FOTO
Stiri interne • la 22:36
Imagini șocante, surprinse în Spitalul Județean de Urgență din Iași. Un șobolan a fost fotografiat după o hârtie igienică / FOTO
  • Un șobolan, surprins după o hârtie igienică
  • Imagini șocante din cadrul Spitalului Județean de Urgemă
Știrile Antena Stars. Axinte are 77 de fini! Îndrăgitul actor a trăit o minune: „Ne-am chinuit 6 ani să avem un băiat” / VIDEO
Emisiuni TV • la 22:09
Știrile Antena Stars. Axinte are 77 de fini! Îndrăgitul actor a trăit o minune: „Ne-am chinuit 6 ani să avem un băiat” / VIDEO
  • Axinte a dezvăluit că are 77 de fini
  • Cu cine merge artistul la mănăstire
Xtra Night Show. Alina Sorescu și Alex Ciucu, un nou proces pentru programul e vizită al celor două fiice. Artista a făcut declarații, în timp de designerul a tăcut: ”Nu mai e...” / VIDEO
Stiri interne • la 22:06
Xtra Night Show. Alina Sorescu și Alex Ciucu, un nou proces pentru programul e vizită al celor două fiice. Artista a făcut declarații, în timp de designerul a tăcut: ”Nu mai e...” / VIDEO
  • Alina Sorescu a făcut declarații despre nouă proces cu Alex Ciucu
  • Artista nu a ieșit foarte încrezătoare de la proces
Român, condamnat la 30 de ani de închisoare, după ce a ucis un bărbat în Italia. Criminalul și-a recunoscut fapta: ”Sunt vinovat”
Stiri internationale • la 21:44
Român, condamnat la 30 de ani de închisoare, după ce a ucis un bărbat în Italia. Criminalul și-a recunoscut fapta: ”Sunt vinovat”
  • Un român a primit o sentință dură în Italia
  • Va sta în închisoare 30 de ani, pentru uciderea unui alt bărbat
Copil de 8 ani, găsit mort după ce s-a jucat cu pistolul tatălui său, în Chișinău! Băiatul a găsit arma într-un seif
Stiri internationale • la 21:35
Copil de 8 ani, găsit mort după ce s-a jucat cu pistolul tatălui său, în Chișinău! Băiatul a găsit arma într-un seif
  • Un copil a fost găsit mort, după ce s-a jucat cu un pistol
  • Arma se afla într-un seif
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
recomandare pe as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
recomandare pe antena3.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
recomandare pe antena3.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close