Fenomen astronomic rar în această noapte! De la ce oră se poate vedea în România şi ce dezastre naturale poate aduce

Luna Plina

În această seară, în jurul orei 19, Luna se va afla la o distanţă foarte mica de Pământ, astfel că satelitul natural al Terrei va fi mult mai mare şi mai strălucitor ca de obicei.

Diseară, luna se va afla la cea mai mică distanţă faţă de noi din întregul an, la numai 356.991 de kilometri. Acesta este un fenomen astonomic care are loc la fiecare 14 luni, în timpul căruia satelitul natural al planetei noastre se află la faza de Lună plină şi va apărea mai grandios şi mai luminos decât în orice altă noapte din 2013.

Fenomenul de SuperLună, care oferă satelitului natural al Terrei un aspect ieşit din comun, este adeseori asociat în credinţa populară cu stigmatul unor dezastre naturale, precum cutremure, tsunami, inundaţii, taifunuri şi cicloane, informează cnet.com.

În ciuda scenariilor apocaliptice legate de SuperLună existente în credinţa populară, cercetătorii de la NASA au anunţat că nu au descoperit nicio corelaţie directă între dezastrele naturale de pe Pământ şi apropierea Lunii de Terra.

Foto: Intact Images


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro