Fetiță din Ucraina, strigăt de ajutor. Copila, inundată de lacrimi: ”Nu vreau să mor. Am înțeles că este război” / FOTO
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 25.02.2022 la 17:03
Actualizat pe 25.02.2022 la 17:31
O fetiță din Ucraina este pur și simplu inundată de lacrimi și susține că nu vrea să moară. Imaginile emoționante au făcut înconjurul Internetului. Copiii, împreună cu mamele lor, au părăsit țara, fără să știe ce îi așteaptă, unde merg sau ce le rezervă ziua de mâine. Iată ce declarații cutremurătoare a oferit fetița!
- Războiul prin ochii unei fetițe
- Copila cere ajutor, înlăcrimată
- Mobilizare pentru ucrainenii care fug de atacuri
Ucrainenii fug cât mai departe de bombardamentele rușilor. Videoclipurile și fotografiile de pe rețelele de socializare arată linii de mașini care se deplasează din orașe și se îndreaptă spre vest, precum și o creștere a numărului de oameni care se deplasează pe jos în apropierea granițelor de sud și de vest.
Fetiță din Ucraina, strigăt de ajutor
Cum se vede războiul dintre Rusia și Ucraina prin ochii unei fetițe nevinovate?! Inundată de lacrimi, copila speră să supraviețuiască. A mărturisit că a fost trezită dis-de-dimineață, de sunetele mult prea puternice pentru ea.
"Nu vreau să mor. Vreau să se termine cât mai curând. M-am trezit când am auzit bubuitura aceea puternică. Am înţeles că este război", a povestit fetiţa, potrivit Antena3.ro.
La fel de disperați sunt și părinții copiilor. Nu știu cum ar trebui să le explice copiilor lor ce se întâmplă, de fapt, în Ucraina și de ce au fost nevoiți să lase totul în urmă și să plece, pe nepregătite.
Țările central-europene de la granița de vest a Ucrainei s-au pregătit pentru un potențial aflux de milioane de refugiați. Autoritățile din țările de lângă Ucraina au identificat deja puncte de trecere a frontierei prin care oamenii pot părăsi țara pe uscat, precum Vyšné Nemecké în Slovacia, Záhony în Ungaria, Siret în România și Palanca în Moldova.
Mobilizare pentru ucrainenii care fug de atacuri
În urmă cu câteva zile, autorităților locale din țările învecinate cu Ucraina li s-a cerut să indice lista locurilor de cazare pentru refugiați, numărul de persoane pe care ar fi posibil să le găzduiască, costurile implicate și intervalul de timp pentru adaptarea clădirilor.
Ucrainenii au fugit în țările vecine din Europa centrală, pe măsură ce asaltul Rusiei s-a intensificat. De asemenea, au fost emise avertismente cu privire la o criză majoră a refugiaților din Ucraina.
Președintele rus Vladimir Putin a ordonat joi o „operație militară specială” în Ucraina, lansând o invazie la scară largă cu bombardamente și atacuri cu rachete care ajung din zone separatiste din est până în orașul Lviv, în vest.