Firmele patronilor de la Colectiv au tot avut probleme cu legea! Detalii incredibile din dosarul incendiului

Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Cătălin Gancea, administratorii clubului Colectiv, riscă ani grei de închisoare în urma incendiului de vineri seară.

Potrivit informaţiilor obţinute de reporterii spynews.ro, nouă dintre societăţile comerciale ale acestora au avut probleme în trecut. CVC Mistico, Elefant Club, Festival Arena, Goblin Bar& Club, Mamut Pub, Iunie Events, Goblin Club, Com Evant şi Co Al Co Entertainment (ultimele trei firme cu sediul în judeţul Constanţa) au avut nenumărate probleme cu autorităţile sau cu partenerii de afaceri. Spre exemplu: CVC MISTICO a fost în atenţia autorităţilor de pe litoral şi a fost amendată în trecut de Primăria din Limanu, Elefant Club a fost sancţionată de Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti pentru încălcarea legii şi Festival Arena a fost executată silit de către UCMR-ADA - asociaţia pentru drepturi de autor - pentru neplata drepturilor de autor.


Problemele acestea sunt, însă, minore, pe lângă acuzaţiile din dosarul incendiului de la Colectiv. Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Cătălin Gancea sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare din culpă după moartea a 31 de persoane şi rănirea a altor două sute. În plus, administratorii Clubului Colectiv ar mai putea fi acuzaţi de distrugere calificată şi încălcarea legii privind calitatea în construcţii, infracţiuni pentru care riscă până la 15 ani de închisoare.


Ancheta, declanşată la scurt timp după incendiul de vineri seara, este coordonată de către acelaşi procuror care a  efectuat cercetări în dosarul dramei de la Restaurantul Beirut din Constanţa (incendiul în care au murit trei tinere).  
Potrivit supravieţuitorilor, incendiul de la Clubul Colectiv a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe unul dintre stâlp de susţinere al clădirii aprinzându-se, ulterior focul cuprinzând tavanul. Apoi, bucăţi din plafon s-au desprins şi au căzut peste oameni. Cuprinse de panică, persoanele din club s-au îmbulzit spre ieşire, mai mulţi tineri arzând de vii.
Firma Colectiv Club, proprietara localului unde a avut loc tragedia de vineri seară din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%).

Citeşte şi

Nepoata Mitzurăi Arghezi ar putea pierde totul! Detaliul care aruncă în aer scandalul pe moştenirea lui Tudor Arghezi

Iubitul Oanei Zăvoranu, din nou în faţa instanţei! Decizia care i-ar putea schimba viaţa lui Alex


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro