FOTO/ Ne pregătim de război?! Rezerviştii chemaţi de urgenţă la centrele militare! Vezi ce păţeşti dacă nu te duci

Spynews.ro a intrat în posesia unui document pe care rezerviştii îl primesc chiar în aceste zilele din partea Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit informaţiilor obţinute de reporterii spynews.ro, ordinele de chemare - ca cel primit chiar de către unul dintre cititorii noştri(foto jos) - sunt emise ca parte a unei acţiuni de verificare a militarilor în rezervă.

Prin aceasta, sunt actualizate datele personale ale rezerviştilor şi se ţine o evidenţă clară a numărului acestora. Operaţiunea se face prin convocarea rezerviştilor la Centrele Militare de care aparţin. Verificările nu schimbă situaţia militară a rezerviştilor, ei fiind repartizaţi, în caz de mobilizare, la aceleaşi unităţi.

Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru. În primărava anului trecut, verificarea rezerviştilor a fost făcută în contextul intensificării pregătirilor militare derulate  în România, desfăşurate ca răspuns la acţiunile militare ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Bine de ştiut: în cazul în care rezervistul nu se prezintă până la data limită indicată pe ordinul militar, poate primi o amendă între 100 şi 300 de lei. În caz de război sau pe durata stării de asediu, neprezentarea la încorporare, concentrare sau mobilizare se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Citeşte şi

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro