FOTO / Postul Paștelui 2018 începe pe 19 februarie. Ce nu ai voie să faci în cel mai dur post
Publicat pe 13.02.2018 la 14:14 Actualizat pe 13.02.2018 la 14:27
Începând cu data de 19 februarie, creştinii ortodocşi intră în Postul Paştelui 2018. Cu acest prilej, milioane de români vor încerca să ţină post pentru vindecarea sufletească şi pentru detoxifierea corpului.
Începând cu data de 19 februarie, creştinii ortodocşi intră în Postul Paştelui 2018. Cu acest prilej, milioane de români vor încerca să ţină post pentru vindecarea sufletească şi pentru detoxifierea corpului.
Pe parcursul celor patruzeci de zile, credincioşii care vor parcuge zilele de abstinenţă trebuie să ţină cont de anumite lucruri care sunt absolut necesare. Printre cele de care trebuie să se ţină cont în Postul Paştelui 2018 se numără:
În Postul Paştelui 2018 creştinii trebuie să se abţină de la a mânca alimente care poate conţine carne sau produse din carne. Acestea pot fi înlocuite cu alimente vegetale care au aceleaşi elemente nutritive şi sunt chiar mai gustoase.
În Postul Paştelui 2018 creştinii trebuie să se abţină de la a bârfii pe cei din jurul său. A vorbi de rău pe cei de lângă tine te duce mai departe de scopul pentru care ai început acest post: curăţirea sufletului.
În Postul Paştelui 2018 creştinii sunt îndemnaţi să aibă grijă de cei aflaţi în suferinţe şi necesităţi. Nu contează neapărat cât dă un creştin, ci contează dacă dă din suflet sau nu.
Tot în Postul Paştelui 2018 creştinii nu au voie să facă să facă nunţi sau petreceri de mare anvergură care vin în contradicţie cu condiţiile Postului Paştelui 2018. Este de menţionat faptul că în perioada Imperiului Bizantin, în timpul Postului Paştelui, erau interzise petrecerile şi spectacolele.
Odată fiind însuşite aceste chestiuni, creştinii au datoria să participe în Postul Paştelui 2018 la numeroasele slujbe care au un caracter aparte şi care reprezintă o adevărată frumuseţe liturgică a Bisericii.
În prima săptămână din Postul Paştelui 2018, creştinii au ocazia să participe la Canonul Sfântului Andrei Criteanul. Cei care participă la slujbă vor putea vedea descrierea în oglindă a ceea ce înseamnă recunoaşterea şi depăşirea păcatelor care acaparează sufletul omului.
O altă slujbă care are o importanţă deosebită, şi la care este bine să participe cât mai multă lume, este Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite. Slujba se oficiază în toate zilele săptămânii, exceptând sâmbetele şi duminicile. În acele două zile, creştinii participă la Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.
În această perioadă a Postului Paştelui este foarte important ca să se ţină cont de aceste lururi. Respectând cu stricteţe aceste aspecte, omul poate ajunge la iertarea păcatelor.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.