FOTO / REŢETA ZILEI - LUNI: Piept de pui în sos alb de usturoi cu salvie și lămâie!
Publicat pe 15.08.2016 la 15:20 Actualizat pe 15.08.2016 la 15:22
E vară şi desigur nici nu vrei să auzi de mâncăruri prea grase, dar parcă te-ai săturat şi de salate, nu-i aşa? Ei bine, astăzi ţi-am pregătit o reetă un pic fiţioasă, dar extrem de delicioasă! Piept de pui în sos alb de usturoi cu salvie și lămâie, care, în plus, nici nu te costă deloc mult!
E vară şi desigur nici nu vrei să auzi de mâncăruri prea grase, dar parcă te-ai săturat şi de salate, nu-i aşa? Ei bine, astăzi ţi-am pregătit o reetă un pic fiţioasă, dar extrem de delicioasă! Piept de pui în sos alb de usturoi cu salvie și lămâie, care, în plus, nici nu te costă deloc mult!
Ca să prepari piept de pui în sos alb de usturoi cu salvie şi lămâie ai nevoie de următoarele ingrediente:
- piept de pui fără piele, fără os;
- 1 borcănel de smântână;
- 10 frunze de salvie (le găsești la hypermarket la raionul de salate și germeni);
- 5 căței de usturoi;
- 1 cub de pui (sau supă de pui);
- aproape 1 litru de apă dacă nu ai supă de pui;
- sare şi piper după gust;
- zeamă de lămâie;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 1 lingură amidon sau făină;
Prepararea reţetei pas cu pas:
Mai întâi taie pieptul de pui în felii egale pe care, apoi, le sărezi și piperezi pe toate părțile. Bun, acum puiul e pregătit ca să fie aşezat într-o tigaie mare pe care o poți pune și la cuptor. Timp de vreo 3 minute se rumenesc bucăţile de piept de pui pe toate părţile. Atenţie, nu trebuie să fie foarte prăjit pentru că-l vei pune mai târziu oricum la cuptor. După ce s-a rumenit un pic, îl scoţi şi-l pui de-o pare.
Nu arunca ce a rămas în tigaie pentru că aici vei pregăti sosul cel minunat. Aşadar, adaugă în tigaie usturoiul tocat fin și lasă-l la înmuiat cam 1 minut la foc domol.
Acum, dacă nu ai 1 litru de supă de pui prepară supa dizolvând un cub de pui într-un litru de apă fierbinte. După ce usturoiul s-a înmuiat puțin, pune lingura de făină sau amidon, amestecă și stinge cu supa de pui. Fii atentă, amestecă bine să fii sigură că nu se formează cocoloașe. După aceea, lasă supa cu usturoi să fiarbă până se îngroașă puțin și începe să scadă. Nu o lăsa ca să te uiţi la film, pentru că trebuie să amesteci din când în când în ea.
În acest timp, spală frunzele de salvie și toacă-le fin, după care pune-le și pe ele în sosul îngroșat. După aceea, amestecă și dă focul la minim, după care adaugi smântâna. Amestecă totul, gustă și apoi pune sare şi piper după gust.
Hai că nu mai e mult şi te vei înfrupta din această minunăţie culinară. Acum trebuie să stingi focul la tigaie și să dai drumul la cuptor. Când sosul s-a oprit din clocot, adaugă cu foarte mare grijă și în cantitate extrem de mică 2-3 stropi de zeamă de lămâie, potrivit retetefine.ro. Dacă pui mult suc dintr-o dată, sosul se va brânzi și nu vrem așa ceva. Amestecă și gustă. Ai grijă că sosul se acrește foarte repede, așa că mai bine pui 2-3 stropi de zeamă de lămâie după care guști, și, dacă e nevoie mai adaugi.
După ce sosul e gata, pune bucățile de pui în tigaie, în sos și dă totul la cuptor pentru 5-10 minute. După acest timp, te poţi aşeza la masă alături de iubitul sau soţul tău.
Poftă nebună!
D.D.