FOTO / REŢETA ZILEI - VINERI: Nuci, desertul copilăriei! Bunica mea le spunea "planete"
Publicat pe 19.08.2016 la 14:35 Actualizat pe 19.08.2016 la 14:39
Unii le spun fursecuri nuci, alţii, simplu, nuci şi mai sunt unii care au numit acest desert delicios planete, pentru că atunci când au marginile acelea seamănă foarte bine cu planeta Saturn, care e cunoscută pentru inelele sale. Îţi mai aduci aminte când te-ai delectat ultima dată cu gustul şi savoarea lor sau cum mirosea în bucătăria mamei sau a bunicii când mergeai vara la ea în vacanţă? Dacă nu, atunci e momentul să treci la treabă! Reţeta pe care ţi-am pregătit-o e simplă, iar rezultatul îi va impresiona până şi pe cei mai mofturoşi dintre morfturoşi.
Unii le spun fursecuri nuci, alţii, simplu, nuci şi mai sunt unii care au numit acest desert delicios planete, pentru că atunci când au marginile acelea seamănă foarte bine cu planeta Saturn, care e cunoscută pentru inelele sale. Îţi mai aduci aminte când te-ai delectat ultima dată cu gustul şi savoarea lor sau cum mirosea în bucătăria mamei sau a bunicii când mergeai vara la ea în vacanţă? Dacă nu, atunci e momentul să treci la treabă! Reţeta pe care ţi-am pregătit-o e simplă, iar rezultatul îi va impresiona până şi pe cei mai mofturoşi dintre morfturoşi.
Ingrediente de care ai nevoie ca să prepari nucile sunt:
- 250 g de făină superioară;
- 125 g de unt la temperature camerei (puteți folosi și untură);
- 100 g de zahăr;
- 10 g de zahăr cu vanilie;
- 1 ou;
- jumătate de linguriță de praf de copt;
- jumătate de linguriță de sare.
Pentru cremă:
- 200 g de miez de nucă;
- 150 ml lapte;
- 2 linguri de zahăr;
- o lingură de rom, dar şi zahăr pudră pentru final.
Bun, acum că ştii de ce ai nevoie şi că, presupun că le vei cumpăra ca să pregăteşti acest desert în weekend, iată paşii pe care trebuie să-i urmezi. Mai întâi amestecă într-un bol untul moale cu zahărul, zahărul cu vanilie și oul. Apoi, încorporează făina, sarea și praful de copt şi pune-te pe frământat un aluat fraged. Când e gata, ia câte puţin şi pune în fiecare adâncitură a aparatului de făcut nuci.
După ce îl închizi, punel pe flacăra aragazului câte 3-4 minute pe fiecare parte, potrivit printesapolonic.ro. Desigur, poţi să verifici din când în când ca să vezi dacă e gata. Cum ştii asta? E simplu: trebuie să aibă acea culoare rumenă-aurie. Repeţi procedeul până termini aluatul. Da, e ceva de muncă, aşa că poţi să-l iei şi pe iubitul sau soţul tău în bucătărie, dar şi copilul. Îţi garantez că-i va plăcea experienţa!
Un secret al reţetei e că nimic nu se pierde, așa că tot ce rămâne se macină bine împreună cu miezul de nucă. După aceea trebuie să fie încins laptele peste care adaugi romul, cele 2 linguri de zahăr și miezul de nucă. Amestecă bine până când nuca va absorbi tot lichidul. Aproape sunt gata! Acum trebuie să umpli fiecare jumătate de nucă și să lipești jumătățile între ele, iar la final presară peste ele zahărul pudră.
Dacă ai răbdare până a doua zi, nucile vor fi mai gustoase! Poftă nebună!
D.D.
- foto
- reteta zilei
- vineri
- reteta
- desertul copilariei
- bunica
- planete
- seamana foarte bine cu planeta saturn
- inele
- faina
- unt
- zahar
- zahar cu vanilie
- un ou
- praf de copt
- lingurita de sare
- miez de nuca
- lapte
- zahar
- rom
- zahar pudra
- bol
- bunica
- copilarie
- bunica
- mama
- aparat
- culoare
- aparatului de facut nuci
- spynews
- spynews.ro