FOTO / Top 10 cele mai incredibile recorduri de pe internet. Îţi vine să crezi că există numărul 4?
Publicat pe 06.08.2017 la 17:00 Actualizat pe 06.08.2017 la 17:00
Unele dintre cele mai ciudate, amuzante şi chiar bizare topuri.
Unele dintre cele mai ciudate, amuzante şi chiar bizare topuri.
Locul 1 este ocupat de Lady Gaga! Aceasta are cel mai mare număr de followeri pe Twitter, adică 67.897.744 ! Gaga a reuşit performanţa să-i doboare şi pe Justin Bieber, Rihanna şi Britney Spears.
Locul 2 îi revine celui mai vizualizat videoclip de pe Youtube, acela fiind al lui Justin Bieber, "Baby".
Pe locul 3 se bucură cel mai vechi site de când s-au inventat calculatoare: symbolics.com. Symbolics Computer Corporation a făcut istorie înregistrând primul site la nivel mondial.
În acel an, au existat doar 5 website-uri. În prezent, există peste 192 de milioane de domenii înregistrate şi mai mult de 2 bilioane de utilizatori ai acestori domenii, cei mai mulţi dintre aceştia fiind asiatici. Site-ul a fost cumpărat în 2009 şi gâzduieşte anumite informaţii inutile, dar interesante.
Locul 4 este ocupat de cel mai lung nume de domeniu din istorie. Oricât de ciudat ar parea şi oricât de straniu ar suna, cel mai mare nume de domeniu chiar există. Cine reuşeşte să-l pronunţe, este un erou.
Pe locul 5 stă nemişcat cel mai înalt webcam din lume, pe muntele Everest. Sunt greu de evitat lentilele binoclului, iar priveliştea este incredibilă. Comitetul științific italian a plasat o cameră web la o altitudine de 5643 de metri deasupra unui vârf cu vedere spre Mt. Everest, cel mai înalt punct de pe Pământ, pentru a supraveghea toată zona.
Locul 6 este ocupat de nunta regală a prinţului William şi a lui Kate Middleton. Peste 2,5 bilioane de oameni au privit nupţialele şi peste 1,6 miioane de oameni au făcut live-uri despre nunta regală.
Pe locul 7 se află koreenii, cu cea mai rapidă bandă de internet. Koreea de Sud are un transfer de date incredibil de bun.
Cel mai scump domeniu se află pe locul 8. Site-ul (insure.com) cere un impozit mare, în 2010 ajungând la vânzări de 35,6 milioane de dolari.
Locul 9 îl ocupă concursul "Câte like-uri pot lua în 24 de ore?", în care sunt implicaţi firma de biscuiţi Oreo şi cântăreţul Lil' Wayne. Cel care a ajuns în top este compania de biscuiţi, cu de 114,619 de like-uri, chiar daca Lil' Wayne a avut 588,243 de like-uri. Juriul Guiness nu l-a luat în considerare pe artist.
Pe ultimul loc, 10, Spam-ul, acel mesaj pe care nu ni-l dorim niciodată în căsuţele noastre de e-mail. La 3 mai 1978, un comerciant de la Digital Equipment Corporation, numit Gary Thuerk, s-a gândit la un mod strălucitor de a obține cuvintele despre noile lor sisteme informatice. El a trimis un e-mail de masă la 400 de conturi pe ARPANET şi aşa a luat naştere "Spam". Dar "Spam" nu a fost încă numit "Spam" - această onoare este acordată lui Joel Furr, care a inventat prima frază într-un articol despre Usenet, publicat în jurul anului 1993. Folosirea cuvântului "Spam" se referă în mod strălucitor şi la carnea procesată pe bază de șuncă, spun cei de la Oddee.
A.V.