Frank Colin negocia transporturile de cocaină într-un club de fiţe din Saint-Tropez. Detalii din ancheta procurorilor francezi

Bărbatul este considerat de autorităţile din hexagon coordonatorul unei reţele internaţionale de trafic internaţional de droguri. 
Săltat de poliţia franceză la finalul lunii martie 2013, Frank Charles Michel Colin - fostul soţ al unei cunoscute vedete din România - este închis de trei ani într-o închisoare de maximă siguranţă în aşteptarea procesului. Neagă şi acum orice implicare într-o reţea internaţională de trafic de cocaină, însă dovezile prezentate în ultimii ani de presa franceză tind să-l contrazică. 
Povestea implicării lui Colin începe cu câteva luni înainte ca forţele Direction National de Control de Drogas( Directia Naţională pentru Controlul Drogurilor) să i-a cu asalt, în 19 martie 2013, un avion de mici dimensiuni pe aeroportul Punta Cana din Republica Dominicană. Potrivit Le Nouvel Observateur, Saint-Tropez este locul în care Colin l-a cunoscut pe Ali Bouchareb, alias Daryan, cel care livra cocaina şi cu care ar fi pus la cale zborurile care l-au aruncat în spatele gratiilor. Bouchareb, proprietarul unui Ferrari F430 Modena şi etalând  un ceas Patek Philippe Nautilus de 45 de mii de euro, era potrivit presei franceze un partener de afaceri potrivit pentru Colin. Cei doi s-ar fi întâlnit şi ar fi bătut palma într-unul dintre cele mai fiţoase cluburi din Europa, VIP Room, locul de întâlnire al celebrităţilor ce îşi petrec vacanţele în sudul Franţei. 
Potrivit autorităţilor franceze, Colin a organizat trei zboruri suspecte, unul fiind interceptat de autorităţile dominicane în urma unei informaţii venită cel mai probabil de la serviciile americane. El era cel care avea, în Franţa, calităţile de care Daryan avea nevoie: îi cunoştea pe reprezentanţii vămii de la aeroportul  La Mole, aflat la mică distanţă de Saint-Tropez, destinaţia finală a zborului şi pe reprezentanţii companiei aeriene SN-THS(Societe Nouvelle Trans-Helicoptere Services). Mai mult, a acţionat ca un adevărat manager al operaţiunii. 
Patru persoane, piloţii Bruno Odos şi Pascal Fauret plus doi pasageri, Alain Castany (omul de legătură al lui Colin cu SN-THS) şi Nicolas Pisapia, au fost reţinute de forţele dominicane, în 19 martie 2013. Ulterior, Nicolas Pisapia - un fost pompier din Marsilia - a fost identificat ca mâna dreaptă a lui Frank Colin, trimis să se asigure că totul decurge normal. La bordul avionului, poliţiştii au găsit 25 de bagaje ce conţineau aproximativ 700 de kilograme de cocaină. Câteva zile mai târziu, Frank Colin a fost arestat în sudul Franţei. Ali Bouchareb, alias Daryan, a fost prins de poliţia spaniolă în vara lui 2014 şi scăpat printre degete trei luni mai târziu, când a fost eliberat din arest pentru un viciu de procedură. Este în continuare căutat. Cei patru reţinuţi iniţial au fost condamnaţi la 15 august 2015 la câte 20 de ani de închisoare de către tribunalul din Santo Domingo. În octombrie 2015,  piloţii Bruno Odos şi Pascal Fauret, ce aveau interdicţia de a părăsi Republica Dominicană, au fugit din ţară cu ajutorul unor "prieteni" şi au revenit în Franţa unde sunt în continuare anchetaţi alături de conducerea SN-THS şi un reprezentant al vămii. În 11 februarie 2016, Curtea de Apel din Santo Domingo a respins apelul făcut de avocaţii celor patru. 
O anchetă de mari proporţii s-a desfăşurat şi în Republica Dominicană ce a dus la identificarea şi condamnarea mai multor ofiţeri ce introduceau drogurile primite de la traficanţi în aeroportul Punta Cana. 
În spatele gratiilor, Colin rămâne nemişcat în decizia sa de a nu colabora cu autorităţile. Între timp a divorţat şi îşi poate vedea copilul câte două ore o dată la trei luni. "Clientul meu e închis de aproape trei ani. Acuzaţiile care i se aduc, adică faptul că îi cunoaşte pe ceilalţi inculpaţi, nu justifică decizia de a sta un timp atât de îndelungat în închisoare", declara avocatul lui Colin, Jerome Susini, pentru BFM TV, în urmă cu câteva luni. 
Foto: nice-matin.com
Citeşte şi

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro