"Gardienii" jocului "Balena Albastră" au ajuns la poliţie!

+2 click pentru
galerie

Şapte "mentori" care trasau sarcini unor copii atraşi în "Balena Albastră" au fost daţi pe mâna poliţiei, iar alţi 52 au rămas fără conturile prin intermediul cărora dirijau jocul sinistru.

Anunţul incredibil a fost făcut de membrii grupării Anonymous, care susţin că au reuşit să identifice zeci de "gardieni" şi să predea şapte dintre aceştia autorităţilor. De asemenea, hackerii Anonymous susţin că 118 persoane sunt supravegheate, pentru a li se proba activităţile legate de "Balena Albastră". 

Totodată, "piraţii cibernetici" îi sfătuiesc pe adolescenţi să nu intre în contact cu străinii, pentru că respectivii ar putea să preia controlul asupra lor, prin intermediul calculatorului sau a telefonului mobil. "#OpBalenaAlbastra e în desfășurare totală, deoarece ne aflăm în pragul unui atac cibernetic în care pot fi afectate nenumărate familii. Dacă situația ne depășește, vom reactualiza contul, fiind contopiţi cu cea mai mare legiune Anonymous U.S.A. Dacă primiți mesaje în legătură cu jocul de la necunoscuți, v-aș sugera să îi blocați, fiindcă dacă îi răspundeți există riscul să vă afle datele", au avertizat hackerii, care au făcut public şi un mesaj, prin intermediul unui clip video.

Jocul ”Balena albastră” presupune 50 de ”sarcini” zilnice, dintre care ultima este sinuciderea. Sute de adolescenţi din Rusia s-au omorât după ce au jucat ”Balena albastră”, iar în ultima perioadă jocul a pătruns şi în România, unde se presupune că ar fi cauza mai multor "accidente". După un val de sinucideri asociate cu jocul sinistru, în Rusia au fost demarate adevărate campanii pentru trezirea la realitate a adolescenţilor. Psihologii spun că motivele care îl duc pe copil la astfel de gesturi extreme ascund nevoia de a aparţine unui grup, simţind impulsul de a face gesturi periculoase pentru a primi admiraţie. Specialiştii susţin că perioada preadolescentină şi cea adolescentină reprezintă momentul în care copilul este tentat să participe la astfel de jocuri. În timp ce autorităţile din România încă încearcă să se lămurească dacă "Balena Albastră" a făcut victime şi în ţara noastră, reporterii SPYNEWS au descoperit că site-ul care promovează jocul criminal colaborează cu un operator de telefonie mobilă de la noi. Jurnaliştii noştri au descoperit că adolescenţii şi copiii care joacă "Balena Albastră" trebuie să urmeze nişte etape bine stabilite. În primul rând, aceştia trebuie să se înscrie pe site-ul "VK", un fel de Facebook din Rusia. Pentru a facilita înscrierea rapidă, "VK" le oferă vizitatorilor varianta de a se autentifica direct cu un cont de Facebook, solicitând totodată un număr de telefon valid. Număr la care "VK" transmite, la scurt timp, un cod ce trebuie inserat pe site, pentru autentificare. Culmea, codul de autentificare primit de jurnalistul SPYNEWS care încerca să afle adevărul despre "Balena Albastră" a fost transmis de la un număr de mobil cu prefixul unui operator de telefonie din România! Odată intrat pe site-ul din Rusia, noul membru are acces la imagini horror postate de victimele jocului "Balena Albastră", precum şi la întâlniri virtuale cu ceilalţi membri care încearcă să ducă la bun sfârşit misiunile sinistre. Misiuni care se termină cu... sinuciderea jucătorului!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de facebook oficială: Spynews.ro!
Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro