Ghidul supraviețuirii pentru cei infectați ce coronavirus! Ce trebuie să facă cei care știu că au virusul

Ghidul supraviețuirii pentru cei infectați ce coronavirus! Ce trebuie să facă cei care știu că au virusul © pixabay

Numărul cazurilor persoanelor infectate de noul coronavirus este în creștere, astfel că trebuie să avem în vedere câteva măsuri pe care să le aplicăm, în cazul contractării virusului.

Infecția cu COVID-19 se manifestă brusc, prin tuse, febră, durere de gât și insuficiență respiratorie. Simptomele sunt însă, de cele mai multe ori, ușoare, ele necesitând sau nu spitalizare, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor.

Acest virus se transmite prin picăturile de salivă împrăștiate la momentul unui strănut sau a unui acces de tuse, după cum spun specialiștii. Mai mult, și suprafețele contaminate sunt periculoase, dacă nu sunt dezinfectate la timp.

Celulele din corp încep să fie atacate, încă din momentul în care virusul a intrat în organism. De obicei, primele simptome sunt durerile de găt, dar și tusea uscată.

Insuficiența respiratorie intervine atunci cănd plămânii încep să fie afectați de virus. În cele mai grave cazuri, pacienții ajung să fie ventilați mecanic, din cauză că plămânii lor nu mai funcționează la capacitate optimă.

Cum reacționăm dacă am fost infectați

În primul rând, dacă suspectați că ați fost infectați, și apar chiar și simptome, tratați-vă în funcție de reacțiile corpului.

Luați tratamente pentru a vă scădea febra. În funcție de recomandările medicilor, tratamentul pentru tuse și dureri de gât se va lua ca atare.

Hidratarea este de asemenea foarte importantă, ca și alimentația. Pentru ca starea să nu se agraveze, consumul de alimente sănătoase și de lichide menține starea de bine a organismului.

Mai mult, administrarea de antibiotice sunt total interzise. Ele nu sunt recomandate în tratarea infecției provocate de virus.

Din cauză că sistemul imunitar este deja slăbit, este recomandat să rămâneți izolat la domiciliu pentru a nu contracta și alte boli sau agravarea stării.

Anunțați autoritățile imediat ce ați luat contact cu o persoană care a fost confirmată pozitiv, sau dacă ați călătorit într-o zonă de risc.

 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro