Lovitură dură pentru Gigi Becali! Latifundiarul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar casa şi terenurile i-au fost sechestrate

Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a decis azi condamnarea la trei ani de închisoare a lui Gigi Becali. Hotărârea este definitivă. Bunurile latifundirului au fost sechestrate.

În acest moment s-a pus sechestru pe casa şi terenurile patronului echipei Steaua.

Fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

A încercat să fugă din țară?

Noaptea trecută, Gigi Becali a încercat să zboare către Israel, dar a fost reținut pe aeroport.

"Vroiam să ies doar pentru câteva ore să mă rog la Mormântul Sfânt. Interdicţia au pus-o procurorii cu două ore înainte. Eu nu ştiam, habar n-aveam. Vezi Doamne, mandat de aducere pentru o infracţiune. SRI-ul ce a zis: 'Băi, Becali vrea să plece. Dacă se întâmplă ceva la Înalta Curte, să nu se zică ”Serviciile ce păzeau?” Ce contează că facem un abuz?' ” a declarat Becali, în această dimineaţă.

De la aeroport, Becali a fost dus la parchet unde procurorii i-au adus la cunoştinţă că are interdicţie de a părăsi ţara, în dosarul Avicola Iaşi, în care finanţatorul Stelei este cercetat pentru înşelăciune şi abuz în serviciu. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro