Gogoşi cu scorţişoară ca la mama acasă! Bune de te lingi pe degete
Publicat pe 05.07.2017 la 09:59 Actualizat pe 05.07.2017 la 10:00
Dacă vrei să redescoperi gustul desertului de altădată, acestă reţetă este cea mai potrivită. Gogoşile cu scorţişoară făcute ca la mama acasă sunt un adevărat deliciu. Atenţie, creează dependenţă!
Dacă vrei să redescoperi gustul desertului de altădată, acestă reţetă este cea mai potrivită. Gogoşile cu scorţişoară făcute ca la mama acasă sunt un adevărat deliciu. Atenţie, creează dependenţă!
INGREDIENTE:
- 1 1/2 căni de făină inegrală;
- 1/2 căni de zahăr granulat;
- 1 1/2 linguriţe de praf de copt;
- 1/8 linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de scorţoşoară;
- 1/4 linguriţă de nucşoară;
- O linguriţă de extract de vanilie;
- Un ou mare;
- 1/2 cană de lapre;
- 1/3 cană de unt topit;
- pentru topping-
- 1/3 cană de zahăr granulat;
- 2 linguriţe de scorţişoară;
- 5 linguri de unt;
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 180 de grade. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă specială pentru brioşe. Într-un castron mare se amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea, scorţişoara şi nucşoara. Separat, într-un alt vas se mixează oul împreună cu laptele, extractul de vanilie şi untul. Se combină ingredientele umede cu cele uscate şi se amestecă până ce se obţine un aluat omogen. Se pune aproximat 1/2 de aluat în fiecare formă şi apoi se introce tava la cuptor timp de 20-25 de minute. Înainte de a se scoate gogoşile din formă se lasă timp de cinci minutze la răcit.
Pentru topping: Într-un castron se amestecă scorţişoara şi zahărul, iar separat într-un alt vas se topeşte untul. Fiecare gogoaşă se trece pri untul topit, iar apoi se rostogoleşte în amestecul de zahăr şi scorţişoară. Se servesc imediat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.