Guru Bivolaru a învăţat yoga de la un fost legionar
Publicat pe 04.02.2014 la 23:59 Actualizat pe 05.02.2014 la 00:14
Nimic nu e ce pare cât vine vorba de MISA şi maestrul absolut al urinoterapiei, Gregorian Bivolaru. "Autorealizarea" gurului a avut nevoie de o moaşă.
Nimic nu e ce pare cât vine vorba de MISA şi maestrul absolut al urinoterapiei, Gregorian Bivolaru. "Autorealizarea" gurului a avut nevoie de o moaşă.
"Înfiinţarea şcolii de yoga s-a bazat pe propria sa experienţă practică a metodelor străvechi de autorealizare. El a început să predea yoga practică în Bucureşti în anul 1978", se precizează pe site-ul oficial al yoghinilor MISA. Nu e chiar aşa. Într-un interviu din mai 2004, Gregorian Bivolaru recunoştea că "un bun prieten şi iniţiator în anumite taine ale sistemului HATHA YOGA a fost chiar şi pentru mine regretatul profesor de matematică Ion Vulcănescu". Da! Chiar şi guru a avut un guru.
Manuscrisul lui Vulcănescu, inspiraţia lui Grieg
Printre cei care au părăsit MISA a circulat în urmă cu câţiva ani manuscrisul Cursului de Yoga al profesorului Ion Vulcănescu. "Este o lucrare dactilografiată pe coli A4 cu dedicaţia autorului, Ion Vulcănescu, datată 23.05.1973. Starea lucrării confirmă această datare şi am făcut un mic sacrilegiu cu scanarea pentru că aceste lucrări au un statut special de manipulare. Deci, este vorba despre Cursul de Yoga elaborat de Ion Vulcănescu în 1973. Lucrarea este dactilo (broşată) deoarece a fost multiplicată probabil în câteva exemplare. Am scanat-o, am pus pe forum şi abia acum o frunzăresc odată cu voi. Am găsit acolo "revelaţiile" lui Bivolaru (cum era de aşteptat), asane, mantre, pranayama, uddiyane, nauli kriya, proverbe, celebra poezie "Dacă" etc. Cât am văzut în timp ce scanam îmi face impresia unei lucrări de ţinută. Poate mă înşel, vedem împreună...Aşadar, aceasta este manualul de iniţiere a maestrului care s-a autorealizat singur", comentează ironic unul dintre foştii mebrii ai MISA, pe forumul exmisa.org. Mai clar! Un manuscris din 1973 care prezintă tehnicile "autodescoperite" de Gregorian Bivolaru în 1978. Lucrarea a fost publicată oficial în 1995 ca „Abecedar Hatha-Yoga”, după moartea autorului.
Cine e Ion Vulcănescu
Ion D. Vulcănescu s-a născut la 4 august 1916, la Buzău. Potrivit unei biografii online "pe linie paternă este din aceeaşi familie cu filosoful Mircea Vulcănescu. Tatăl său, Dumitru Vulcănescu, a călătorit şi studiat în India, apoi s-a stabilit în Turnu-Severin, ca avocat la Baroul Mehedinţi". Licenţiat al Facultăţii de Matematică din Bucureşti, unde l-a avut ca profesor pe Dimitrie Pompeiu, Ion Vulcănescu a obţinut şi licenţa Facultăţii de Filozofie, avându-l ca profesor pe Nae Ionescu, cunoscut pentru simpatiile sale legionare. Între 1943-1948 a lucrat ca specialist în finanţe – funcţionar superior – în cadrul Ministerului de Finanţe, unde vărul său, Mircea Vulcănescu, era subsecretar de stat.
A fost unul dintre iniţiatorii organizaţiei anticomuniste „Graiul sângelui”, înfiinţată în 1945, alături de ofiţeri ai Armatei Române şi simpatizanţi legionari. La 30 martie 1949, în urma judecării membrilor organizaţiei „Graiul sângelui”, este arestat şi condamnat la 25 de ani muncă silnică, fiind eliberat în 1964. A publicat: „Curs de filozofie matematică” (1940); „Calculul probabilităţilor şi problema tragerilor” (1942); „Dincolo de iluzii” (1943); „Breviar practic Hatha-Yoga” (1975); „Abecedar Hatha-Yoga” (1995) şi „Sunt cel ce sunt” (1996), ultimele două publicate postum. A murit la 9 noiembrie 1991.
Citeşte şi EXCLUSIV Din pornografia MISA! Yoghinele făceau concursuri de uro orgasm de dragul lui Bivolaru