Gustul de altădată! Orez cu lapte şi banană caramelizată
Publicat pe 26.06.2017 la 09:59 Actualizat pe 26.06.2017 la 09:50
Dacă vrei să îţi aduci aminte de gustul din copilărie, acest desert este soluţia potrivită. Un preparat de care te vei îndrăgosti cu siguranţă, delicios şi uşor de gătit.
Dacă vrei să îţi aduci aminte de gustul din copilărie, acest desert este soluţia potrivită. Un preparat de care te vei îndrăgosti cu siguranţă, delicios şi uşor de gătit.
INGREDIENTE:
- Două pungi de orez;
- 2 1/2 cşti de lapte;
- 1/3 cană de zahăr;
- Un ou;
- Şase linguri de unt;
- 1/3 ceaşcă de zahăr brun;
- 1/2 linguriţă de vanilie;
- O banană;
Mod de preparare:
Se fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dupe ce acesta este gata se transferă într-o cratiţă medie şi se adaugă 1 1/2 ceşti de lapte şi zahărul. Se găteşte la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute. Între timp se topeşte untul într-o tigaie, după care se adaugă zahărul brun şi vanilia se lasă căteva minute pe foc până ce toate aceste condimente se combină între ele. Se adaugă banana şi se mai lasă pe foc timp de 1-2 minute până ce aceasta se caramelizează. Odată ce orezul s-a îngroşat se toarnă restul de lapte şi oul şi se firbe până ce se onţine o cremă omogenă. Se îndepărteză de pe foc şi se amestecă orezul cu unt şi vanilie. Se serveşte imediat împreună cu bananele caramelizate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.